Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Kändisarnas självbiografier du bara måste läsa

28 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Visst älskar vi romaner, men det är något speciellt med att få ta del av en riktig persons liv och erfarenheter.
Särskilt spännande kan det vara när det handlar om personer vi hört och sett mycket av under flera decenniers tid – men egentligen inte vet så mycket om.
Här är stjärnornas självbiografier som alla borde läsa!
Annons
Världsberömda profiler som fick nobben innan de slog igenomBrand logo
Världsberömda profiler som fick nobben innan de slog igenom

Det är inte alltid man är på humör att sätta sig ner och läsa en tung roman – ibland vill man bara begrava sig i någon spännande persons liv. Att läsa, eller för den delen lyssna på, kända personers självbiografier kan vara den perfekta avkopplingen, samtidigt som man stillar nyfikenheten.

Här är ett urval av intressanta självbiografier av intressanta kända personer som du kanske varit nyfiken på. Vilken är du mest sugen på att läsa?

Sarah Harding – Hear me out

Den brittiska artisten från gruppen Girls aloud släppte sina memoarer bara några månader innan hon tragiskt gick bort i bröstcancer i september förra året, bara 39 år gammal. Stjärnan berättar om sanningen bakom livet som glamourös artist.

Annons

Dave Grohl – The storyteller

Foo Fighters sångare Dave Grohl har levt ett mer spännande liv än de flesta. Han började sin karriär i ikoniska bandet Nirvana, och har sedan dess blivit en av världens kändaste frontmän med sitt band Foo Fighters. I The storyteller delar han med sig av sina livshistorier, från tiden som 18-åring i Nirvana, till att turnera med sina döttrar.

Omslaget till Dave Grohls sjölvbiografi.

Michelle Obama – Becoming

Tidigare presidentfrun Michelle Obamas självbiografi blev så populär att den mynnade ut i en värdsturné – och det kan man nästan förstå. Obama tar med oss genom hela hennes liv, från uppväxten i Chicago, genom karriären som jurist till livet som presidentfru i Vita huset.

Annons

Reese Witherspoon – Whiskey in a teacup

Skådespelaren Reese Witherspoon är känd för sitt egna stora bokintresse, och driver en framgångsrik bokklubb i USA. Därför är det inte så konstigt att hon själv skrivit en biografi. Whiskey in a teacup hyllar Witherspoons arv från amerikanska södern, och blandar personliga berättelser och anekdoter, skönhetstips och festknep.

Reese Witherspoon älskar böcker.

Jessica Simpson – Open book

Många har en viss bild av Jessica Simpson från hennes karriär som popstjärna och i realityserien Newlyweds, men i hennes biografi får man en annan bild av artisten. Hon berättar om drogproblem, relationskamp och den mörka baksidan av kändisskapet.

Annons

Trevor Noah – Born a crime

Pratshow-programledaren Trevor Noahs bästsäljande självbiografi Born a crime tar avstamp i hans uppväxt i apartheid i Sydafrika. Eftersom Trevors mamma var svart och hans pappa vit hölls han gömd sina första år i livet – det var straffbelagt med flera år i fängelse att skaffa barn med någon av annan hudfärg när Trevor föddes i Sydafrika 1984. Boken följer Trevor hela vägen fram till hans framgångrika karriär som komiker och arbetet med pratshowen The daily show.

Trevor Noah föddes i apartheidens Sydafrika.
Annons