TV: 6 saker du kanske inte visste om Ludwig Göransson
1:10

Efter reklamen: TV: 6 saker du kanske inte visste om Ludwig Göransson

(1:10)

Svenska kompositören Ludwig Göransson har gjort det igen – vunnit ett tungt pris för sin filmmusik alltså.

Göransson har tidigare vunnit både en Oscar och tre Grammys, och nu har han fått en tredje Emmy-statyett till samlingen.

Svenska stjärnan prisas för bästa originalmusik till en tv-serie för sitt jobb med musiken till Star Wars-serien The Mandalorian, som sänds på Disney+ och har gjort stor succé.

Anna Wahlgren slår tillbaka mot dottern Felicia Humes ord i ny bok

Ödmjuka Ludwig Göransson säger att han mest är glad över att få jobba med det han tycker är roligt, och att fina priser spelar mindre roll.

– Det spelar inte så stor roll vilket pris man får, det är mest att det känns kul att man kan fira något med folk som man jobbar med. Jag kunde tyvärr inte gå på själva Emmygalan för just den här helgen framför vi musiken från filmen ”Black panther” live på Hollywood Bowl, säger han i en intervju med TT, som SVT delar.

Emmy-vinnarens utmaningar med nya säsongen

Ludwig Göransson har redan börjat jobba med musiken till den kommande säsong två av serien, men det har på grund av coronapandemin inneburit många utmaningar.

Recension av Abbas nya låtar: Så bra är de – och här kan du lyssna på dem

– Till säsong ett, som var före pandemin, så hade vi ju en hundra personer stor orkester till varje avsnitt. Inför säsong två kunde vi först inte spela in livemusik tillsammans, säger han och fortsätter:

– Jag tror att vi var en av de första produktionerna i LA som började spela in live igen. Innan vi gjorde det så spelade alla musiker in ensamma på varsitt håll.

TV: Det här är nytt på Netflix i september
2:12

Efter reklamen: TV: Det här är nytt på Netflix i september

(2:12)

Utvald läsning

Femina