The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud

Uma Thurman blev gravid – så Tarantino sköt upp Kill Bill

Quentin Tarantino skulle börja spela in sin numera klassiska film Kill Bill, när huvudrollsinnehavaren Uma Thurman blev gravid. Regissören ställdes då inför valet att antingen skjuta upp filmen i väntan på stjärnan eller välja en annan skådespelare. För honom var svaret ganska enkelt.

– Ja, det är min samurajfilm, ja det här min coola tjejfilm, ja det är min spaghettivästern och sertietidningsfilm. Men det är också min Josef von Sternberg-film och om Josef von Sternberg gör sig redo att spela in Marocko och Marlene Dietrich blir gravid, då väntar han på Dietrich, resonerade Quentin Tarantino.

Uma Thurman i Kill Bill.

Rights Managed

Keanu Reeves glömde namnet på filmen

Actionfilmerna om John Wick med Keanu Reeves i huvudrollen skulle inte ha hetat John Wick från början – den första filmen skulle hetat Scorn. Men Reeves hade svårt att komma ihåg det, och började referera till sin kommande film som John Wick, vilket resulterade i att man helt enkelt bytte namn.

– Marknadsavdelningen sa ”Du, det handlar om gratis marknadsföring värt mellan fyra och fem miljoner dollar ni, så den får heta John Wick och inte Scorn”. Jag kan inte föreställa mig att den skulle heta Scorn nu, har skaparen Derek Kolstad sagt.

Keanu Reeves spelar John Wick.

Stephen Lovekin/REX

Frisören: Det här gör kunder fel innan de kommer till salongen

Indiana Jones-filmen skapade ny åldersgräns

När Indiana Jones och de fördömdas tempel skulle lanseras 1984 hade man i USA svårt att veta var den skulle platsa – var den barntillåten eller barnförbjuden? Man insåg att det skulle behövas något mitt emellan, och till slut var det regissören Steven Spielberg själv som kom på ”PG-13”, alltså en märkning för att filmen kan vara opassande om man är yngre än 13 år. PG står för ”parental guidance”.

– Vi kom fram till att PG-13 skulle vara rätt ålder för nivån på filmen. Så jag har alltid varit stolt över att ha något att göra med den åldersgränsen, har Spielberg sagt.

Indiana Jones var varken barnförbjuden eller barntillåten.

Rights Managed

Frank Sinatra skulle spela i Die Hard

Idag är det svårt att tänka sig någon annan än Bruce Willis i rollen som John McClane i Die Hard, men faktum är att man från början ville att den då 73-åriga Frank Sinatra skulle spela rollen. Filmen är nämligen baserad på en bok som är uppföljare till boken Detektiven – en bok vars filmatisering Frank Sinatra hade spelat huvudrollen i 1968. Sinatra tackade dock nej till rollen, varpå man valde att ändra efternamnet på huvudkaraktären.

Så såg de skalliga kändismännen ut när de hade hår

Bruce Willis tog rollen när Frank Sinatra tackade nej.

Rights Managed

Daniel Craig skar av fingertoppen – och tog det med ro

Under inspelningen av James Bond-filmen Quantum of solace råkade Bond-skådespelaren Daniel Craig ut för en olycka, där han råkade skära av sig sin ena fingertopp. Men när Craig berättar om det i efterhand verkar han inte tycka att det är så farligt.

– Det var inte så himla extremt. Jag blödde mycket, och var tvungen att får det kauteriserat. Filmen stannade upp och alla sa: ”Herregud! Han har skurit av sig fingertoppen!”. De letade efter den men kunde inte hitta den, har Daniel Craig berättat.

Daniel Craig kom ut från Bond-inspelningen en fingertopp fattigare.

Rights Managed

Marcus Schenkenbergs okända liv i Tyskland – det gör modellen i dag

Sigourney Weaver gjorde magiskt baskettrick

I filmen Alien resurrection från 1997 ser man Sigourney Weavers karaktär göra ett till synes omöjligt basketkast, där hon kastar basketbollen bakom sig utan att titta och den hamnar i korgen. Den scenen är, tro det eller ej, inte trickfilmad. Planen var att filma Weaver när hon kastar bollen för att sedan använda CGI för att få det att se ut som att den gick i – men skådespelaren klarade kastet på första försöket.

Sigourney Weaver är bevisligen lika cool som sin karaktär.

Rights Managed

Källa: Buzzfeed.

Mest läst