Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Bokredaktören: Så bra är Knausgårds nya bok Det tredje riket

22 mar, 2023 
AvKenneth Gysing
Knausgård bok recension
Feminas bokredaktör Kenneth Gysing tipsar om fyra nya böcker som du inte får missa just nu – däribland Det tredje riket av Karl Ove Knausgård.
Annons
Vad är grejen med Brott och straff?Brand logo
Vad är grejen med Brott och straff?

Har du koll på de nya böckerna i april 2023? Feminas bokredaktör guidar till dig till de nya släppen.

Det tredje riket, Karl Ove Knausgård (Norstedts)

Det tredje riket, Karl Ove Knausgård

Tredje (och sista) delen om den märkliga stjärnan som lyser blekt över världen och skapar oreda bland människor. Konstnären Tove kämpar mot en inre röst som vill henne illa, arkitekten Helge har förlorat skaparförmågan i relation med en 30 år yngre kvinna. Magiskt, existentiellt – Knausgård på topp!

Annons

Quelqu’une – Berättelsen om Märta Lindqvists otroliga liv, Ellinor Skagegård (Polaris)

Quelqu’une – ­Berättelsen om Märta Lindqvists otroliga liv, Ellinor Skagegård

Spännande tidsresa till förra seklets början, där unga Märta Lindqvist får jobb som reporter på Svenska Dagbladet och i en mycket patriarkal värld gör lysande karriär som film- och litteraturkritiker samt åker till Amerika för att intervjua Charlie Chaplin. Inspirerande livsöde!

Grå bin, Andrej Kurkov (Natur & Kultur)

Grå bin, Andrej Kurkov

Biodlaren Sergej Sergejitj bor i en liten by i Donbass, där kriget nu härjar som värst. Det här är innan kriget, men människor börjar ge sig av, och så även Sergej för att rädda sina bin. Han reser iväg och reser runt i ett Ukraina, som blir till en varm, poetisk, egenartad berättelse om ett land och dess människor!

Annons

Lögnaren, Monica Rehn (Polaris)

Lögnaren, Monica Rehn

Framgångsrike författaren Fabian Hammar anklagas för våldtäkt i anonymt brev. Anklagelsen når media, ett våldsamt drev skapas. Fabian bedyrar sin oskuld, men till ingen nytta. Till det försvinner flickvännen Amanda plötsligt spårlöst. Välskrivet kriminaldrama med lurigt klurig intrig!

Vad är grejen med Det mest förbjudna?Brand logo
Vad är grejen med Det mest förbjudna?
Annons