1:15

Efter reklamen: 5 saker om Melissa Horn som du vill veta

(1:15)

Andreas Mattsson – Horoscope (Harpo)

3/5

Andreas Mattsson får Harpo att gråta med sin svenska version av hans hit Horoscope. Artisten fortsätter med den luftiga melankoli som lite har blivit hans signum i programmet, och jag får tyvärr lite déjà vu.

Marie Nilsson Lind – Sayonara (Harpo)

1/5

Marie Nilsson Lind visar igen att det är showerna och föreställningarna som är hennes hemarena, snarare än konsertscenen. Den här teatraliska tolkningen – där hon rappar! – hade passat i en revy. Det är en gullig gest till Harpo med glimten i ögat, men som låt är det tyvärr inte mycket att hänga i julgranen.

Daniel Adams-Ray – Not forever (Andreas Mattsson/Popsicle)

4/5

Oj, här har Daniel Adams-Ray gjort sin andra hit för säsongen! Precis som Skotthål spelas flitligt kommer den här svenska hitpoppiga versionen av Popsicles Not forever också göra det. Jag får flashbacks till Gubben i lådan-tiden, och något i låten får mig att tänka på hans forna bandkamrat Oskar Linnros stora hit Från och med du.

Josefin Nilssons frånvaro är elefanten i rummet

Moonica Mac – Ser du månen där du är ikväll? (Thomas Stenström)

3/5

Moonica Mac berättar att hennes bror var nära att dö i cancer innan hon föddes, och det märks att låten och ämnet betyder mycket för henne. Mac är i sitt esse när hon spelar på alla känslosträngarna i sin röst, men det är något som ändå känns lite konstlat.

Harpo – Du brukade kalla mig för baby (Melissa Horn)

2/5

Harpo byter om till en glittrig jeanskostym, och plockar fram showmannen i sig. Kul att se något mer upptempo från artisten, även om det är roligare och bjussigare än det är bra.

Melissa Horn – Älska mig (Ainbusk/Marie Nilsson Lind)

3/5

Det är ingen radikal förvandling av Älska mig som Melissa Horn uppträder med, men det vet jag inte om någon skulle vilja ha? Artisten har adderat lite stråkar och låter fokus ligga på sin blyga och lite darriga röst, som står i kontrast mot Josefin Nilssons mer direkta. Det går inte riktigt att misslyckas med en stämningsfull tolkning av en så vacker låt, men det är inte heller banbrytande.

Så bra är tolkningarna i Så mycket bättre

Thomas Stenström – Gubben i lådan (Daniel Adams-Ray)

2/5

Nä, jag vet inte jag – blev det inte ett underväldigande avslut på säsongen? Det är liksom inte så stor skillnad på Stenströms Gubben i lådan och originalet, bara det att han gjort om det till en duett med Så mycket bättre-veteranen Miriam Bryant. Det är gulligt att Thoms Stenström får tolka Daniel Adams-Rays största hit när hans musik verkar ha betytt så mycket för Stenström genom åren, men jag tror att han haft för mycket vördnad för originalet.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)