Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Så bra är tolkningarna i Så mycket bättre

11 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTv4.
”Ainbusks lillasystrar” samlas och en känslosam hyllning till bortgångna artister får tårarna att rinna runt matbordet.
Feminas Aino Oxblod sätter betyg på veckans låttolkningar i Så mycket bättre.
Annons
5 saker om Melissa Horn som du vill vetaBrand logo
5 saker om Melissa Horn som du vill veta

Harpo – Sunkissed (Popsicle)

1/5

Harpo gör en akustisk trubadurtolkning av klassiska Popsicle-låten Sunkissed. Artistens visa är snäppet mer melankolisk än originalet, men säger tyvärr desto mindre.

Moonica Mac – Lassie (Ainbusk)

3/5

I en fin hommage till Ainbusk singers har Moonica Mac bjudit in tre gästsångerskor för att göra en tolkning av klassikern Lassie. Det blir både försiktigare och mer stämningsfullt än originalet, men Moonica Macs röst är full av en arg styrka. Den vackra stämsången stegrar mäktigt mot slutet.

Annons

Thomas Stenström – Till slutet av augusti (Moonica Mac)

3/5

Thomas Stenström gör det tydligt att han längtar efter scener och stora publiker –Moonica Macs stillsamma låt har i hans händer blivit till en arenadänga som längtar efter allsång.

Daniel Adams-Ray – Forever young (Thomas Stenström)

4/5

Daniel Adams-Ray håller inte tillbaka när han går tillbaka till sina rötter och kanaliserar Tupac i denna Stenström-låt – han byter till och med kläder. Det är glatt och retro med fyndig text, och helt omöjligt att inte gunga med,

Annons

Andreas Mattsson – Innan livet är förbi (Systrarna Sisters/Marie Nilsson Lind)

4/5

I en låt sprängfylld av Josefin Nilssons tragiska historia behöver inte Andreas Mattsson göra mycket för att beröra. Och det gör han inte heller – i en enkel och pianoledd tolkning håller artisten anspråkslöst händerna bakom ryggen och låter musiken prata för sig själv.

Marie Nilsson Lind – Somewhere in Stockholm (Daniel Adams-Ray och Avicii)

4/5

Avsnittet avslutas med vad som måste räknas som säsongens i särklass mest unika tolkning. Marie Nilsson Lind tar plockar fram sin bakgrund i scenföreställningar och gör samarbetet mellan Daniel Adams-Ray och Avicii till en slags hybrid mellan sång och novelluppläsning. Det är starkt, mörkt och dramatiskt, och tårarna sprutar runt bordet när hon målar upp bilden av den hädangångna artistelitens egna Så mycket bättre-middagar i himlen. Marie Nilsson Lind visar att hon kanske är berättare, ännu mer än hon är artist.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons