Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recension: Så bra är tolkningarna i avsnitt två av Så mycket bättre

06 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTV4.
Så mycket bättre avsnitt 2 säsong 2021
Schlager, hyllning till mamma – och en känslosam tolkning som får hela artistgänget att brista ut i tårar.
Men hur bra är låtarna egentligen?
Feminas Aino Oxblod sätter betyg på veckans låttolkningar i Så mycket bättre.
Annons
Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterBrand logo
Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

Melissa Horn – Aldrig vågat (Tomas Stenström)

4/5

Melissa Horn Så mycket bättre 2021

Få svenska artister har ett så utpräglat sound som Melissa Horn, och tycker man inte om det så väntar en besvikelse med lördagens tolkning – det låter nämligen exakt som Melissa Horn. Artistens tolkning av Aldrig vågat riktigt fin. En melankolisk ballad med stämningsfulla körer, som gjord för att ha i lurarna under mörka höstpromenader i regn. Men det hade varit kul att höra Horn ta ett steg utanför sin bekvämlighetszon och testa något nytt de kommande veckorna.

Annons

Tomas Stenström – Higher (Peter Jöback)

3/5

Tomas Stenström Så mycket bättre

Tomas Stenström gör om Peter Jöbacks svulstiga hit Higher till en inte lika svulstig ballad på svenska. Stenströms låt har potential att bli hur bra som helst, men det blir till slut lite enformigt. Den starka refrängmelodin finns dock kvar, och kan säkert göra att även den här versionen spelas mycket på radio.

Bröderna Norén – Tunna skivor (Siw Malmkvist)

2/5

Viktor Gustav Norén

Bröderna Viktor och Gustav Norén tar med Siw Malmkvist och resten av gänget på en resa genom veteranens imponerande karriär, och klär sig fint för att visa sin version av Tunna skivor. Låten blir både en hyllning till deras mamma och i förlängningen Siw, då hennes musik gjorde mamma Norén musikaliskt intresserad – något hon sedan förde vidare till sina barn. Det är en väldigt fin gest, men balanserar på gränsen till (och ramlar emellanåt över i) pekoral. Men både Siw och Norén-brödernas mamma har nog svårt att hålla ögonen torra.

Annons

Casper Janebrink – Som jag hade dig förut (Melissa Horn och Lars Winnerbäck)

3/5

Casper Janebrink Så mycket bättre

Här blir det annat liv i luckan. Casper Janebrink glider in med en klacksparks-attityd och gör om Melissa Horns lågmälda duett med Lars Winnerbäck till en hittig gammelschlager. Det är befriande opretentiöst, och perfekt för Arvingarnas katalog. Gör er redo för allsång på Diggiloo-turnén nästa år!

Peter Jöback – Let me in (Bröderna Norén)

2/5

Peter Jöback Så mycket bättre

Bröderna Norén menar själva att Let me in kan liknas vid ett musikalnummer, och i händerna på Peter Jöback är det precis den sidan som kommer fram. Artisten berättar starkt att han sjunger till sin bror, som också var homosexuell, men som gick bort innan de fick en chans att lära känna varann. Med sin tolkning är det som att Jöback tar sin broders öde på sina axlar och hjälper honom att just slå sig fri.

Annons

Cherrie – Stockholm i natt (Peter Jöback)

5/5

Cherrie Så mycket bättre

Wow – rys, rys, rys! Cherrie gör en magisk tolkning av Stockholm i natt, och tar med lyssnaren på en resa från äppelträden i Bromsten till tonårsrevolt på tunnelbanevagnarna och friheten i Stockholms puls. Det är sprängfyllt av känslor utan att bli kladdigt, och Cherries röst målar mästerligt upp huvudstaden i allt sitt fula och vackra. Är det här låten som gör artisten folkligt älskad? Jag hoppas det.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons