Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Recension: Så låter tolkningarna i avsnitt 3 av Så mycket bättre

13 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTV4.
En klassiker kläs i hiphop, och någon får oväntat besök – av ett syskon.
Feminas Aino Oxblod sätter betyg på veckans låttolkningar i TV4:s Så mycket bättre – så bra är låtarna!
Annons
Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterBrand logo
Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

Peter Jöback – Sju vackra gossar (Siw Malmkvist)

3/5

Peter Jöback gör en lättsamt tolkning av Siw Malmkvists låt Sju vackra gossar, och visar att han passar helt hemma i storbandsvärlden. Med glimt i ögonen släpper stjärnan fram sin teatrala sida, och blir en riktig entertainer! Kanske är en storbandsshow vara nästa steg för Jöback i karriären.

Annons

Siw Malmkvist – Higher love (Bröderna Norén)

Ej betygsatt

På grund av att Siw Malmkvist blev sjuk under inspelningen så fick hon inte framföra sin sista tolkning – bröderna Noréns Higher love, som Siw hade döpt till Samma flod. Syskonparet lyssnar på en del av låten, och blir märkbart berörda. Låten är långt ifrån käcka showar-Siw, och visar en känsligare, djupare sida. Synd att tittarna inte får höra hela!

Cherrie – Röda himlar (Tomas Stenström)

3/5

Artisterna har blivit bortskämda med Cherries tolkningar i programmet, och Tomas Stenström ser ut att vilja spricka av förväntning när hon säger att det är hans låt som ska tolkas. Stenströms hyllning till sin bror har Cherrie gjort om till en kärlekslåt, som givetvis tillägnas pojkvän. Det är en mysigt svängig tolkning som doftar sommar.

Annons

Tomas Stenström – Jag saknar dig mindre och mindre (Melissa Horn)

4/5

Äntligen kommer Tomas Stenström ur sitt skal på riktigt i programmet! Artistens Melissa Horn-tolkning har en nerv och en desperation, som byggs upp med snygga textändringar och briserar med stämningsfull kör. Mäktigt!

Bröderna Norén – Aldrig igen (Cherrie)

1/5

Oj, nej. Viktor och Gustaf Norén ska absolut ha kredd för att de vågar testa nytt och annorlunda, men den här underliga reagge-versionen bottnar de inte alls i, och det blir tyvärr pajigt. Bonus för gästspel av Cherries lillebror K27 på slutet.

Annons

Maxida Märak – Eloise (Arvingarna)

4/5

Maxida Märak är den enda nya artisten i veckans program, och kommer direkt in och sätter tonen för sin medverkan när hon axlar Arvingarnas superklassiker Eloise. Kaxigt, men helt rätt. Maxida gör en tung rap-tolkning där hon samplar det glättiga originalet i en hittig mix. Anar vi framtida dansgolvsfavvo?

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons