Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Så bra är tolkningarna i veckans Så mycket bättre

27 nov, 2021 
Sorg, kärlek – och en överraskning signerad Arvingarna.
Feminas Aino Oxblod betygsätter veckans tolkningar i Så mycket bättre!
Annons
Maxida Märak – 5 saker du inte visste om artistenBrand logo
Maxida Märak – 5 saker du inte visste om artisten

Moonica Mac – Kom till mig (Arvingarna)

2/5

Moonica Mac, som egentligen heter Lisa Brolander, berättar i programmt att hon tog sitt artistnamn för att hon ville låta som en blandning av Monica Zetterlund och Fleetwood Mac, och den förstnämnda inspirationskällan hörs definitivt. Att lyssna på hennes Kom till mig är som att hoppa in i en tidsmaskin och landa i en jazzig lounge med sammetssoffor. Tyvärr är det inte superspännande, vilket också kan ha med originallåten att göra.

Annons

Cherrie – I do (Arvingarna)

3/5

När Cherrie gör r'n'b av Mello-hitten I do är det svårt att skönja det tralliga originalet. Det är luftigt och lätt, och känns som hämtat från 90-talet. Cherries vackra ton får ta plats på ett snyggt sätt, men låten är i slutändan lite för lång.

Maxida Märak – Änglar (Cherrie)

2/5

Maxida Märaks version av Cherries sorgliga låt Änglar – som Cherrie själv inte klarar av att uppträda – blir mer som ett performance än ett vanligt framträdande. Men det starka budskapet krockar med den glättiga refrängen, och låten är bättre i teorin än i praktiken. Den starka jojken gör dock sitt för att lyfta tolkningen.

Annons

Melissa Horn – Dum av dig (Daniel Adams Ray)

3/5

Melissa Horn är lite starstruck av att uppträda inför Daniel Adams Ray, och det speglar av sig i hennes tolkning av hans låt. Dum av dig i Melissas version är naiv och gullig, och speglar känslan av en första förälskelse. Melissa gör det Melissa gör, men som vanligt gör hon det bra. Bonustanke: framträdandet får mig att undra om Melissa inte skulle vara en begåvad skådespelare? Det ligger mycket känsla i hennes mimik och små gester.

Annons

Daniel Adams Ray – Jåhkamåhkke (Maxida Märak)

4/5

Här kommer det in nytt blod som programmet behöver. Begåvade Daniel Adams Ray vågar göra något nytt och tolka en jojk av Maxida Märak. Det är motsatsen till att ta den enkla vägen, och kanske just därför blir det väldigt lyckat. Låten växer snyggt, och kompletteras till slut av Maxidas mamma på jojk. Jag anar en radiohit!

Arvingarna – Hey princess (Popsicle)

2/5

Det blir ett ”full circle moment” när Casper Janebrink överraskar Popsicle-sångaren Andreas Mattsson med att få sällskap av hela Arvingarna för att tolka Hey princess, nu översatt till Prinsessan. Sångaren konstaterar att indielåten går att göra om till en klyschig dansbandslåt, och det är precis vad resultatet blivit – komplett med synkroniserande dansmoves.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons