Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Unsolved Mysteries på Netflix är sommarens läskigaste true crime

30 jun, 2020 
AvAnais Gonzalez Cruz
Minns du Unsolved Mysteries? Nu gör serien om mystiska försvinnanden och olösta mord comeback i tv-rutan, den här gången på Netflix.
Annons

Under juli månad har flera spännande dokumentärer premiär på streamingtjänsten Netflix, bland annat Fear City: New York vs The Mafia och 137 shots.

För dig som älskar true crime finns dock en nyhet som sticker ut lite extra – Unsolved Mysteries. Dokumentären är en gammal långkörare som tidigare sänts på de amerikanska tv-kanalerna NBC och CBS, men som nu fått nytt liv på Netflix med helt nya berättelser:

”Den legendariska dokumentärserien återuppstår och skildrar verkliga fall som innefattar förbryllande försvinnanden, chockerande mord och möten med det övernaturliga”, skriver streamingtjänsten i sin programbeskrivning.

Comebacken är ett samarbete mellan Netflix, de ursprungliga skaparna och produktionsbolaget som står bakom tv-succén Stranger Things. Serien består av totalt 12 episoder, som fokuserar på ett enskilt fall i varje avsnitt.

Ett av avsnitten handlar om Rey Rivera, en man som oförklarligt avled i Baltimore 2006. 32-åringen, en nygift man utan några tecken på psykisk sjukdom, hade varit försvunnen i över en vecka innan hans kropp återfanns i ett hotell, i ett avstängt och låst konferensrum.

Annons

Polisen arbetade efter teorin att Rivera gått upp till hotellets tak, hoppat och därefter kraschat ner i konferensrummet, trots att det hade varit omöjligt för någon som inte arbetade där att ta sig till taket från första början. Dessutom fastnade han inte på någon övervakningskamera – eller sågs av ett enda vittne.

Netflix har precis släppt en teaser om fallet, som verkligen ger oss kalla kårar:

Unsolved Mysteries har premiär på Netflix den 1 juli, alltså redan nu på onsdag!

Se trailern till Unsolved Mysteries på Netflix:

Nyfiken på fler dokumentärer med premiär på Netflix i sommar? Kolla in listan här!

Dokumentärer på Netflix i juli

Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado (8 juli)

The Claudia Kishi Club (10 juli)

On Est Ensemble (14 juli)

The Business of Drugs (14 juli)

137 Shots (15 juli)

Father Soldier Son (17 juli)

Love On The Spectrum (22 juli)

Fear City: New York vs The Mafia (22 juli)

Street Food: Latin America (22 juli)

Last Chance U: Laney (28 juli)

The Speed Cubers (29 juli)

Foto: Netflix

LÄS MER:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons