Artikeln innehåller reklamlänkar
Kenneth Gysing, Feminas bokredaktör, ger dig veckan tre boktips.
Barnboksförfattaren Gunilla Bergström har gått bort
1:18

Efter reklamen: Barnboksförfattaren Gunilla Bergström har gått bort

(1:18)

Slå på ljud

Här tre tips på romantik och feelgood som får hjärtat, och förhoppningsvis också snön att smälta!

Mörka strömmar, Philippa Gregor

Det är midsommar 1670, en man återvänder för att söka upp en kvinna han svek för tjugoett år sedan. Han har pengar, egendomar och status men det kvinnan har kan han inte köpa, deras son och arvinge. Där finns också en mystisk kvinna från Venedig, som lockar med lönsamma affärer, och kamp om rättvisa och fred i ”den nya världen”, Amerika. En historisk kärleksroman med extra allt! Läs mer och köp boken här. (länk till Adlibris)

En enkel till Amerika, Marie–Louise Marc

Unga Ingrid som jobbar på Högbergs konditori i 50–talets Flen längtar ut i världen. Hon är duktig på att sy, drömmer om en karriär som sömmerska. Med en väninna tar hon sig med buss till Paris, träffar amerikanen John och förälskar sig handlöst. Marie–Louise Marc skriver varmt och underhållande om att våga kasta loss i livet och följa sina drömmar, inspirerad av hur hennes egna föräldrar träffades på 50–talet. Läs mer och köp boken här. (länk till Adlibris)

Så bra är Liza Marklunds comeback – med nya boken Polcirkeln

Birdy Finchs nya liv, Lizzy Dent

Birdy har det inte så kul, är arbetslös, har en strulig pojkvän och boendet är förlagt till bästa vännen Heathers soffa. När Heather, som är en skicklig sommelier, reser bort i stället för att ta ett erbjudet sommarjobb, ser Birdy sin chans. Hon låtsas vara Heather och reser upp till ett hotell i Skottland med en en restaurang och källare full av fina viner. Där finns förstås också en ny, ung stjärnkock som får Birdys hjärta att klappa mycket mer än för pojkvännen, och det blir allt knepigare att låtsas vara Heather. Fin feelgood på skotsk höglandsnivå! Läs mer och köp boken här. (länk till Adlibris)

Läckbergs pengaregn – får 150 miljoner innan boken släppts

Mest läst