white wall

White Wall utspelar sig i ett norrländskt gruvsamhälle där en stor projektgrupp arbetar för att skapa ett av världens största slutavfall för kärnkraftsavfall. Arbetet är kraftigt försenat eftersom aktivister försöker stoppa anläggningen.

Serien inleds med en mystisk sprängolycka i ett gruvschakt som inträffar bara ett par veckor innan den nybyggda anläggningen ska invigas. Tre personer omkommer, men händelsen mörkläggs.
Snart börjar det spridas rykten om att ett föremål har blottats i samband med sprängingen som ingen kan förklara vad det är. Det oförklarliga fyndet gör att sammanhållningen i gruppen utmanas då alla har olika åsikter om vad man ska göra med det.

White wall

White Wall utspelar sig i ett nedlagt gruvsamhälle i norra Sverige.

Rollen som chefsingenjören Lars spelas av den internationells belönade norske skådespelaren Aksel Hennie, hans närmsta kollega Helen spelas av Vera Vitali som känns igen från succéserien Bonusfamiljen.

White Wall Vera Vitali

Helen (Vera Vitali) och Lars (Aksel Hennie)

I övriga roller ser vi även Mattias Nordkvist, mest känd för sin roll som Gustaf Löwander i Vår tid är nu, som spelar Magnus och Ardalan Esmaili, som känns igen från tv-serien Gråzon, spelar Said.

Magnus (Mattias Nordkvist) och Lars (Aksel Hennie)

Said (Ardalan Esmaili)

White Wall är producerad för SVT och finska public service YLE och är skapad av Aleksi Salmenperä, Mikko Pöllä och Roope Lehtinen. För regin ansvarar Aleksi Salmenperä och Anna Zackrisson.

White Wall börjar sändas i SVT och SVT Play den 20 september.

Läs mer

Här är höstens alla svenska långfilmer

Se bilderna: Skådespelarna vs. de verkliga personerna från Titanic

Filmen om Greta Thunberg nära premiär: ”Otroligt gripande scener”

Utvald läsning

Femina