Marie Göranzon och Jan Malmsjö.
Marie Göranzon - över 50 år som skådespelare
1:05

Efter reklamen: Marie Göranzon - över 50 år som skådespelare

(1:05)

Slå på ljud

Marie Göranzon och Jan Malmsjö har varit svensk teaters mest självklara äkta par i snart 50 år. 1974 gifte de sig, tre år efter att ha fått sonen Jonas tillsammans, och under alla år har de fortsatt att arbeta tillsammans både på teaterscenerna och i tv-rutan.

–Det är många som inte kan tänka sig något värre än att jobba med sin man eller sin hustru. Men vi har spelat mycket, framför allt på teatern, och det har aldrig varit något problem. Där kan man jämföra sig med Helena och Colin. Det är inte alla som klarar av det så det är underbart när det fungerar, har Marie Göranzon berättat i en stor intervju med Femina.

Marie Göranzons nya liv med Jan Malmsjö

Nu när Jan Malmsjö har passerat 90-strecket ser dock parets liv annorlunda ut, och även för 10 år yngre Marie Göranzon. I en intervju med Malou von Sivers i TV4-programmet Malou möter berättar Dramaten-skådespelaren hur livet ser ut för de två, och att hon kan bli irriterad över hur mycket som ändrats.

– De sista åren har ju blivit annorlunda fastän mycket finns ju kvar. Värmen mellan oss, hela den här erfarenheten vi har av varandra och våra barn och barnbarn. Men det vi gör i det vardagliga livet ser ju annorlunda ut. Jag tänker faktiskt varje morgon när jag vaknar, sekunder innan jag vaknar så tänker jag ”nu är allt som vanligt, nu hoppar han upp och sätter på sig den där snygga skjortan och så tar vi en snabb promenad på Djurgården och käkar lunch någonstans” .Det hinner gå genom mitt huvud tills jag plötsligt tänker ”men det går ju inte”, berättar hon i programmet.

8 kändisar som unga – som är svåra att känna igen

Marie Göranzon konstaterar att hon ”inte vill mista honom för allt i världen”, men att paret tillåter varandra att bli irriterade på att livssituationen har förändrats.

Andra dagar är det frustrerande att det går så långsamt, att det tar sån tid. Sen tillåter jag mig själv att bli arg och irriterad och det blir han med, vilket jag tycker är jätteskönt. När han skriker till på mig för att jag blir irriterad så att det fortfarande finns rättigheter mot varandra, säger hon i programmet.

Marie Göranzon: ”Blir rädd”

I Femina berättade Marie Göranzon att hon själv inte fruktar själva döden, men att hon inte vill dö, och i stället vill att alla ska få leva tills de är minst 95 år.

– Livet har gått så fort. Man tycker att man har oändligt med tid på sig men plötsligt är man nästan vid vägs ände. Det är klart att jag blir rädd ibland, jag vill inte att något ska ta slut, säger Marie Göranzon.

Marie Göranzon och Jan Malmsjö på Dramaten.

Jan Malmsjö och Marie Göranzon har levt ett helt liv ihop.

Foto: Lizzie Larsson/TT
Mest läst