Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

6-åringen biten av hund när han räddade sin syster: ”Stolt”

16 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, Facebook.
Bridger Walker var bara sex år gammal när han räddade sin två år yngre syster från att bli biten av en hund – och i stället själv blev attackerad.
I dag har han ett stort ärr i ansiktet där hunden bet honom, men har hyllats av Hollywood-stjärnor för sitt hjältemod.
– Bridger ser sitt ärr som något att vara stolt över, säger hans pappa till People.
Annons
VIDEO: Kändisar som ägnar sig åt välgörenhetBrand logo
VIDEO: Kändisar som ägnar sig åt välgörenhet

Det var i juli 2020 som då sex år gamla Bridger Walker och hans två år yngre lillasyster var på besök i en väns hus i Wyoming när de plötsligt blev attackerade av en ung schäfer. När hunden kastade sig mot barnen i trädgården gjorde Bridger vad han kunde för att skydda sin syster, och klev framför henne. Det gjorde att fyraåringen klarade sig helt utan skador, medan Bridger blev biten i ansiktet och behövde sy 90 stygn samt genomgå flera operationer.

Men för sexåringen var valet självklart.

– Om någon behövde dö tyckte jag att det skulle vara jag, sa han efter attacken.

I dag är Bridger åtta år, och han står fast vid sina ord. I en intervju med People berättar Bridgers pappa att sonen är stolt över sitt ärr, och ser det som ett bevis på att hans syster mår bra.

Annons

– Min fru och jag frågade honom: ”Vill du att det försvinner?” och han sa: ”Jag vill inte att det försvinner helt”. Bridger ser sitt ärr som något att vara stolt över, men han ser det inte heller som en representation för sin modiga handling. Han ser det bara som att ”jag var en bror och det är vad bröder gör”. Det är en påminnelse om att hans syster inte skadades och att hon är okej.

Hyllas av stjärnorna

Efter att ha räddat sin syster undan schäfern har Bridger hyllats som hjälte, bland annat av Hollywood-stjärnor som Chris Evans och Robert Downey JR. Skådespelarna, som båda spelar superhjältar i filmer som The Avengers och Iron man, har skickat videohälsningar till pojken.

Men Bridger själv känner sig inte som en hjälte.

– Det stör honom nästan emellanåt när han kallas för hjälte, för han tänker att han kanske hade kunnat göra mer för att skydda henne, säger hans pappa.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons