Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7–åringen fick höra att hon aldrig skulle kunna gå igen – ger inte upp

10 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Sjuåriga flickan Sarah Faulkner bröt ryggen i en tragisk badolycka, när ett äldre barn råkade hoppa på henne.
Men när läkarna sa att hon antagligen aldrig kommer kunna gå igen vägrade Sarah låta sig nedslås – och nu inspirerar hon med sin kämparglöd.
”Tro på det, gör det”, skriver familjen på Facebook.
Annons
Så hanterar du trauma efter en olyckaBrand logo
Så hanterar du trauma efter en olycka

Sarah Faulkner var bara en vanlig sjuåring som tillbringade en härlig sommardag på stranden, när hennes liv skulle komma att förändras för alltid. Det var i augusti som hela Faulknerfamiljen åkte på semester till Loretta Lynchs ranch i Tennessee, för att njuta av sol, bad och roliga aktiviteter.

När större delen av familjen en dag kollade på motocross, så gick sjuåriga Sarah och hennes syster och badade. Systrarna stod på en avsats redo att hoppa i vattnet, när Sarah träffas med vad som känns som ett kraftigt slag i ryggen. En flicka som har hoppat från en högre avsats har på väg ner i vattnet landat på Sarah, vars rygg fått ta hela smällen. Sjuåringen följer med den äldre flickan ner i vattnet och landar till slut på botten – där hon inser att hon inte längre kan röra benen.

Annons

Sarah fördes i ilfart till sjukhus med ambulans i sällskap av sina föräldrar, som vittnen till olyckan hade lyckats kontakta. Sarahs pappa Tre Faulkner berättar i amerikanska medier att dottern frågade ”Ska jag dö?” under resan till sjukhuset.

Läkarnas dom – kommer inte kunna gå igen

På sjukhuset kom läkarna med mardrömsbeskedet – Sarah är förlamad från midjan och neråt, och kommer antagligen aldrig kunna gå igen. Med medan hennes föräldrar bröt ihop av orden och bad för ett mirakel att hon ska kunna gå igen i framtiden, höll sig Sarah lugn. Hennes glada humör genom den svåra tiden har hjälpt hela familjen att se ljusare på tillvaron, och efter varje operation mötte hon sina föräldrar med ett stort leende.

Annons

Familjen hoppas dock på fortsatta förbättringar för den lilla flickan, och hjälper henne nu med rehabiliteringsträning. De samlar in pengar på Gofundme för att hon ska ha råd med fortsatt vård och rehab, och delar med sig av dotterns framsteg och inspirerande optimism på familjens Facebook-sida, där de ber folk ha Sarah i sina tankar.

"Be för det, tro på det, gör det", skriver de till ett inlägg där Sarah tränar överkroppsstyrka med hjälp av pullups.

Källa: Newsner.

Annons