Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Paret adopterade 6 söner med Downs syndrom

30 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Paret adopterade 6 killar med Downs syndrom.
För Shannon Pinkerton och hennes man Troy har det alltid varit självklart att alla förtjänar att få vara del av en familj som älskar en.
Därför har de adopterat sex killar med Downs syndrom, som inte haft någon annan som tagit hand om dem.
– Om du lär känna dem, så faller du pladask för dem, säger mamman Shannon Pinkerton till People.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Alla barn förtjänar att ha en familj som älskar dem, oavsett diagnoser, funktionsvariationer och förutsättningar. Det var en sanning som Wyoming-boende Shannon Pinkerton växte upp med, när hennes föräldrar drev ett grupphem för barn med särskilda behov.

Därför var det självklart för henne att och maken Troy att 2009 ta in 10-åriga Joey med Downs syndrom som fosterbarn.

– Min son Cody bad om att vi skulle adoptera honom. Jag har alltid känt extra för de här barnen, säger Shannon till People.

Annons

Snart 15 år senare har Shannon och Troy inte bara adopterat Joey, men också fem andra unga män med Downs syndrom – Devlin, 18, Julia, 20, Cameron, 23, Anthony, 25 och Tracee, 28. Flera av de adopterade familjemedlemmarna har också kortvuxenhet och autism.

Adoptivpappan: ”Gör livet spännande”

Den stora familjen har ett händelserikt liv på sin stora gård i Glenrock, Wyoming, där de tar hand om hönor och rider på hästar.

– De trivs med att leva här, för det är aldrig tråkigt. De får antingen campa eller åka till Disneyland eller rida på hästar. Om de bodde på hem skulle de ha en vardag och inte få göra saker som så kallade ”normala” får göra, säger Troy, som är gruvarbetare.

Annons

Shannon delar med sig av sönernas liv på sociala medier, och menar att alla som följer dem blir förtjusta i deras personligheter.

– Om du lär känna dem, så faller du pladask för dem. De dömer inte någon för något. De är så snälla, säger hon.

Shannon och Troy har fyra vuxna biologiska barn också, och tre barnbarn, som alla kommer bra överens med de adopterade sönerna. På helgerna åker familjen och kollar på yngsta sonen Codys, 22, brottningsmatcher på college.

Annons

– Vi har fullt upp. Pojkarna gör livet spännande och skänker mycket glädje. Vi vill bara hjälpa dem och ge dem en plats att kalla sitt hem, säger Troy.

Annons