Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hennes ettåriga son kidnappades – 31 år senare kom sanningen fram

17 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube, TT.
Lyneth Mann-Lewis och Jermaine.
I 31 år hade Lyneth Mann-Lewis levt i en mardröm – efter att ha separerat från sin make försvann han spårlöst med parets ettåriga son.
Det skulle dröja över tre årtionden innan Lyneth fick återse sin son, som då hade trott att hans mamma var död i alla år.
– Jag kramade om honom för att känna att han var verklig, berättade Lyneth Mann-Lewis på en presskonferens efter återföreningen.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

Det var 1987. Toronto-bon Lyneth Mann-Lewis hade skilt sig från sin man Allan Mann Jr., och nu ska han enligt domstolsöverenskommelsen få träffa sin 21 månader gamla son Jermaine, som till vardags bor hos sin mamma. Men när Lyneth sa hej då till sin lilla pojke visste hon inte att det skulle bli sista gången på över tre decennier som hon får hålla om honom.

Jermaine.
Jermaine försvann spårlöst i 31 år.

Allan Mann Jr. kidnappar Jermaine och de två försvinner spårlöst. När Lyneth inser vad som har hänt kontaktar hon polisen, och Missing children Canada sätts in, men utan resultat. Polisen misstänker att pappan har lyckats föra sonen ur landet och ner till USA med hjälp av falska papper.

Annons

Lyneth Mann-Lewis slutar aldrig leta efter sin son, och fortsätter hoppas att hon ska få återförenas med honom. Men åren går, och årtionden läggs på varandra. Först 31 år efter kidnappningen händer något som förändrar allt – den amerikanska federala polisen, FBI, kopplas in. Ett tips för dem till delstaten Connecticut, där Allan Mann och Jermaine äntligen hittas.

Visste inte om att mamman levde

Det visar sig att nu 33-åriga Jermaine inte känt till sitt riktiga namn, och att han trott att hans mamma varit död i alla år.

– Efter 31 år av lidande är jag beviset för att man aldrig ska ge upp, utan vara tålmodig, vara stark och tro att allt är möjligt, sa Lyneth Mann-Lewis på en presskonferens efter återföreningen.

Lyneth berättade om mötet med sonen.

– Jag kramade om honom för att känna att han var verklig, sa hon, och berättade också om sonens reaktioner:

– Mamma, du har mina ögon, du har mina ögon, ska Jermaine ha sagt.

Källa: Newsner.

Annons