Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon födde fyrlingar vid 50 – sen drabbades de av tragedin

08 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tracey Britten fick fyrlingar vid 50 år.
Tracey Britten blev den äldsta mamman att föda fyrlingar i Storbritannien, när hon vid 50 års ålder födde sina fyra barn.
Men fem år efter mirakelförlossningen har familjen drabbats av en tragedi – och har nu inget riktigt hem.
– Jag måste hålla mig stark för dem, säger Tracey Britten till The Mirror.
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

När Tracey Britten var 50 år gammal fick hon ett riktigt oväntat besked. Efter att 2018 ha genomgått en ivf-behandling insåg hon att hon var gravid, och väntade så många som fyra barn samtidigt. Hon och maken Stephen hade hoppats få ett barn, men fann sig plötsligt vara föräldrar till bebisarna Grace, George och enäggstvillingarna Fredrica och Francesca.

Föräldrarna var såklart lyckliga och tacksamma över sina barn, men undrade samtidigt hur de skulle få livet att gå ihop med så många barn. De hade gått emot läkarnas inrådan, som menade att graviditeten inte skulle sluta väl, och nio veckor tidigt föddes de fyra bebisarna. De fick tillbringa sin första tid i livet på sjukhus innan de kunde flytta hem.

Annons

När fyrlingarna var riktigt små gick det åt 28 flaskor bröstmjölksersättning varje dag – något föräldrarna fick förbereda i gryningen varje dag, och sedan förvara i en stor kyl.

Familjens tuffa tid – har inget hem

Medan Stephen är takläggare arbetar Tracey som kosmetolog, och hade planer på att starta eget företag när barnen hade blivit lite större. Men nu har den stora småbarnsfamiljen drabbats av ett tungt bakslag – hyresvärden valde att sälja deras lägenhet, och de hittar ingen ny lägenhet de har råd med. Tracey bor därför nu med alla barnen på ett vandrarhem, med Stephen sover hemma hos sin mamma. Familjen har bott där i två månader, och vet inte när de kommer ha råd med ett riktigt hem.

Tracey Britten fick fyrlingar vid 50 års ålder.
Tracey Britten fick fyra barn samtidigt när hon var 50.

– Det känns hemskt att de måste leva så här, även om inget av det är deras fel, och jag kommer göra vad jag kan för att hitta ett annat fint och stabilt hem åt oss, säger Tracey Britten till The Mirror.

Familjen har släkt och familj som bryr sig, men varken Stephens mamma eller Traceys vuxna barn med egna familjer har råd eller plats att husera familjen. Att Traceys vuxna barn och barnbarn bor i London gör att de inte heller vill leta sig för långt från huvudstaden, som är en av de dyraste i Europa.

– Om jag inte hade fyra barn hade jag inte varit i den här situationen, men jag har aldrig ens tänkt tanken ”varför skaffade jag dem?”, säger hon till The Mirror.

Annons