Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Siamesiska tvillingarna blev en världsnyhet – så lever de 22 år senare

02 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
När Carmen och Lupita föddes som sammanväxta tvillingar för 22 år sedan blev de en nyhet världen över.
Av medicinska skäl var det aldrig ett alternativ att skilja tvillingarna åt, så de har tillbringat varenda sekund av sina liv tillsammans.
Så här lever tvillingarna i dag!
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Att födas som sammanväxta eller siamesiska tvillingar är minst sagt ovanligt – och att sedan leva ihopväxta till vuxen ålder är ännu ovanligare.

När amerikanska tvillingarna Carmen och Lupita föddes i början av 2000-talet insåg läkarna att de aldrig skulle gå att dela på. De delar för många livsviktiga organ för att det skulle vara ett alternativ att utföra den omfattande operationen som krävdes för att sära tvillingarna. I stället fick tvillingarna växa upp tillsammans, något som blev omskrivet när de var små.

Annons

Siamesiska tvillingars kroppar kan fungera på olika sätt, beroende på hur mycket som sitter ihop och vilken hjärna som styr vad. I systrarna Carmens och Lupitas fall så styr de till exempel varsitt ben, men trots de lyckades de lära sig gå vid fyra års ålder.

Så lever de sammanväxta tvillingarna som vuxna

Systrarna har varsitt huvud och axlar, men sitter sedan ihop från bröstet och neråt. Det gör att de inte kan läsa varandras tankar, men delar samma magkänsla och känslor. Om den ena är ledsen eller nervös så känner den andra det. De delar också klädsmak, och har en snäll granne som hjälper dem att sy om kläder så att de passar dem.

Annons

Men hur gör man med kärleken när man sitter ihop? I Lupitas och Carmens fall har det fallit sig så att Lupita är asexuell och ointresserad av dejting, medan Carmen länge hade letat efter kärleken.

– Jag har aldrig försökt dölja det faktum att jag är en sammanväxt tvilling, vilket betyder att jag fick många meddelanden från killar med fetisch, har Carmen berättat för The Mirror.

I en dejtingapp hittade hon till slut kärleken Daniel, som hon nu är tillsammans med – och som systern Lupita också kommer bra överens med. Eftersom systern inte har något annat val än att följa med på parets dejter brukar de låta henne bestämma var de ska gå. Carmen och Daniel är dock inte intima med varandra, och funderar i framtiden på att skaffa hund i stället för barn.

Annons

– Det är lite roligt eftersom jag brukar vara uppe längre än Lupita, men när Daniel sover här somnar jag snabbt, och sedan stannar han uppe och pratar med henne.

Källa: Newsner.

Annons