Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Alexis fick tio pojkar – till slut fick hon en dotter

10 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Alexis Brett och hennes maken David fick pojke efter pojke, tills Alexis var den första mamman i Storbritannien att föda tio pojkar på raken.
Men till slut, med barn nummer elva, blev det en dotter.
– Jag hade förväntat mig att få höra att vi skulle få en till pojke, säger hon till The Mirror.
Annons
10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnenBrand logo
10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnen

När hon växte upp som ensambarn utan syskon visste inte Alexis Brett hur det var att ha syskon och en stor familj, och var inte heller säker på att hon ville ha många barn. Men det blev det ändring på när hon och maken David började bilda familj – i dag har de elva barn.

Men när paret började skaffa barn märkte de snart ett mönster: de fick bara pojkar. Efter att ha fött tio pojkar på raken var Alexis unik i Storbritannien som den enda mamman som fött tio pojkar på raken.

2019 förändrades det dock, när familjen till slut fick en liten flicka i syskonskaran. I en intervju med The Mirror har Alexis berättat om chocken över att till slut få en dotter.

– Vi är överlyckliga. Jag hade förväntat mig att få höra att vi skulle få en till pojke. Men när vi fick veta att det var en flicka gapade jag bara. Jag var chockad, men jätteglad. Nu är hon här med oss, och det är en fantastisk känsla, säger hon till The Mirror.

Annons

Fick en dotter – nu blir det inga fler barn

När lilla dottern Cameron föddes varierade hennes bröders åldrar från två år till 17, och hon har många snälla syskon som vill hjälpa till och ta hand om sin syster.

– De beter sig generellt mycket bättre runt henne, de försöker vara tysta för att inte väcka henne. De vill också hjälpa till och mata henne, det har varit jättebra, berättar hon i intervjun.

Många har undrat om paret fortsatt skaffa barn för att de så gärna ville ha en flicka, men det ska inte ha haft med saken att göra.

– Alla mina söner är speciella för mig – om det hade blivit en till pojke så hade det inte stört mig. Vi får ofta frågan om vi har så många barn för att vi hoppades på den där gäckande flickan. Men jag kan ärligt talat säga att svaret är nej. Cameron var inte planerad, men jag var glad ändå.

Efter dotterns födelse 2019 tänkte föräldrarna att det skulle vara slut med barn, men riktigt så blev det inte. Paret har nu fått en till son, och Alexis är nu gravid igen – med en till dotter i magen.

Annons