Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anders Bagge uppfyllde ALS-sjuke Peters sista önskan: ”Rörd”

01 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTV4.
Anders Bagge sjunger låt för ALS-forskning.
När Peter Bengtsson insjuknade i ALS bestämde han sig för att göra allt han kunde för att bidra till forskningen.
Peters sista önskan var att Anders Bagge skulle sjunga låten Guld, skriven av Peters vän, på hans begravning.
– Det här var Peters önskan, att få föra en låt vidare, att kunna bidra till forskningen via en låt, säger Peters fru Camilla Holmberg i Nyhetsmorgon.
Annons
Det här är ALS – så utvecklar det sigBrand logo
Det här är ALS – så utvecklar det sig

Nät Peter Bengtsson insjuknade i den obotliga och dödliga nervsjukdomen ALS var han snabbt fast besluten vid att göra det mesta av sin tid kvar på jorden. Han ville inte att någon annan skulle behöva gå igenom vad han och hans familj gick igenom, och började därför samla in pengar till ALS-forskning.

I en intervju med Nyhetsmorgon berättar Peter Bengtssons änka Camilla Holmberg om makens kämparglöd och livslust.

– Först blev vi självklart sänkta. Det var som Peter brukade beskriva det: att hamna i en svart, mörk grop någonstans. Men sakta klättrade vi tillbaka upp i livet och bestämde oss, att nej, nu ska vi göra någonting. Peter var så fast besluten att han skulle bidra till efterföljande, säger hon i TV4-programmet.

Annons

Anders Bagges starka känslor över låten

Peter ville också att det skulle släppas en låt som skulle dra in pengar till välgörenhet. Hans vän Micke Karlsson skrev låten Guld, som handlar om att ta till vara på livet, och de fick folkkära artisten och profilen Anders Bagge att sjunga in låten.

– Det här var Peters önskan, att få föra en låt vidare, att kunna bidra till forskningen via en låt.

När Anders Bagge uppträtt med låten i Nyhetsmorgon för första gången är han tagen och rörd. Han hann aldrig träffa Peter Bengtsson innan ALS-sjukdomen tog hans liv, men de hade digital kontakt.

– Jag har aldrig fått gett honom en kram, men jag har fått leva hans sjukdom som var, för mig innan, ganska okänd, säger Anders Bagge i TV4.

Peters sista önskan var att Anders Bagge skulle sjunga låten på hans begravningsfest, något tv-profilen tackade ja till utan att tveka.

Annons