Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Änklingen hittar brev bland fruns saker – inser att han levt i en lögn

06 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Tony Trapini hade nyligen förlorat sin hustru, och rensade bland hennes saker – när han upptäckte något han aldrig hade kunnat vänta sig.
I ett brev som frun sparat i alla år upptäckte änklingen en sedan länge begravd hemlighet, och insåg att han levt i en lögn.
”Tony, snälla bli inte arg på mig nu”, började det avgörande brevet.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Tony Trapini trodde inte att han någonsin skulle bli pappa. Han och hustrun hade försökt få barn genom åren, men tvingats inse att det inte skulle hända, och i stället börjat fokusera på sitt liv tillsammans utan barn. I 50 års tid levde paret lyckliga tillsammans, men med en sorg över att inte ha fått bli föräldrar.

Eller det var i alla fall vad Tony trodde – men sanningen var en annan. I pensionsålder upptäckte han hur det egentligen stod till. Det var en period efter att hustrun gått bort som Tony Trapini började rensa bland hennes ägodelar, och hittade saker han aldrig hade sett förut under alla år.

Chockad av upptäckten i breven

Änklingens blick föll på en hög med brev som var adresserat till honom, och som han kunde se hade öppnats tidigare. Ett av breven var daterade till 1959, vilket bara var några år efter att paret träffats. Men brevet var inte skrivet av frun – utan av en gammal flickvän till Tony.

Annons

"Tony, snälla bli inte arg på mig nu. Jag har en liten son. Han är fem år nu. Han har vackra ögon och mörkt hår. Det jag försöker säga är att han är din son”, skrev flickvännen i första brevet, och fortsatte:

”Jag hoppas att du kan finna det i ditt hjärta att förlåta mig och komma och hälsa på honom. Han frågar om sin pappa varje dag”.

Breven kom som en stor chock för Tony. Han läste vidare bland de andra breven och insåg att de hade skrivits under flera års tid. Han ex-flickvän, som alltså hade fött Tonys son, hade försökt komma i kontakt med honom under flera års tid, men Tonys fru hade hittat breven först och valt att gömma undan dem för honom. Trots att de längtat efter egna barn hela livet ville hon inte att maken skulle veta att han redan hade en son.

Tony var chockad av sin frus brev.

Lever som far och son

Efter den minst sagt svindlande upptäckten bestämde sig Tony för att söka upp sin son. Med hjälp av sin syster hittade Ton till slut barnet han inte hade vetat att han haft – och det blev ett minst sagt uppslitande möte. I ett inslag i Fox17, som publicerades på Youtube 2018 och har setts flera miljoner gånger, berättar man att Tony och sonen fick fin kontakt med varandra, men bestämde sig för att göra dna-test för säkerhets skull. Medan de väntade på resultatet lärde de känna varandra, och tog igen för all förlorad tid.

Men efter två veckor kom nästa chockartade besked – faderskapstestet var negativt. Det var dock inget som Tony eller sonen brydde sig om: de fortsätter se varandra som far och son.

– Det spelar ingen roll vad testet säger, jag vet att du är min son, säger Tony till 63-åriga ”sonen”.

Annons