Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bästa vännerna gavs två procents chans att överleva – tog studenten ihop

05 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografCBS NEWS.
Odin Frost och Jordan Granberry föddes båda med hjärnskador och gavs bara två procents chans att överleva.
Nu har de två bästa vännerna kunnat ta studenten från gymnasiet tillsammans, skriver CBS News.
– De hade i stort sett ett omedelbart band, säger Odins pappa Tim.
Annons
5 typer av personer alla borde ha i sitt livBrand logo
5 typer av personer alla borde ha i sitt liv

De två bästa vännerna Odin Frost och Jordan Granberry har växt upp sida vid sida i staden Tyler i amerikanska delstaten Texas. De föddes båda med hjärnskador, och läkarna trodde inte att någon av pojkarna skulle överleva – men Jordan och Odin överbevisade dem.

När de två var tre år gamla träffades de på en förskola för barn med särskilda behov, och blev genast goda vänner. En vänskap som skulle visa sig hålla hela uppväxten.

– Deras allra första dag i skolan sattes de i samma klassrum. De hade i stort sett ett omedelbart band. Ingen av dem kunde prata, men där den ena var, där var den andra också, säger Odins pappa Tim Frost till CBS News 2020.

Det var först senare som Odins och Jordans föräldrar skulle få veta att de två vännerna följts åt sedan födseln. Samma neonatal intensivvårdsavdelning som Odin vårdades på efter sin födsel, hade också Jordan vårdats på bara två veckor tidigare..

Annons

– Vi tillbringade de kommande tre åren med att gå till olika läkar, olika specialister... det var då de sa att hans chans till överlevnad skulle vara två procent, säger Tim Frost.

Övervann förväntningarna – tog studenten

Men både Odin och Jordan överträffade förväntningarna – vid fyra års ålder kunde Odin gå med hjälp av benstöd, något de hade fått höra att han aldrig skulle kunna göra. När Jordan inte kunde gå försökte Odin hjälpa till att köra hans rullstol.

– De hade fortfarande sitt band. Min son försökte ställa sig upp och köra Jordans rullstol och stå bredvid honom hela tiden, och liksom försvara honom. De hade en cool icke-verbal kommunikation.

Efter 15 år som vänner kunde både Odin och Jordan ta studenten från särskolan, något deras föräldrar aldrig hade vågat tro att de skulle få se när barnen var små.

– Vi trodde inte att ha skulle överleva, och nu gick han upp på scenen och tog studenten. För mig var det surrealistiskt.

På studentdagen tog vännerna en bild tillsammans. Den bilden och en bild på vännerna som små barn lades upp på internetforumet Reddit, och vännernas öde har sedan dess hyllats på sociala medier och i media.

Annons