1:08

Efter reklamen: 10 modeller som visar att annorlunda är vackert

(1:08)

Nya Zeeland-födda Tayla Clement, 24, föddes med en ovanlig diagnos som gör att delar av hennes ansikte är förlamat. Hon kan inte röra sin mun som andra, och även ögonen saknar rörlighet. På grund av sitt unika utseende till följd av ansiktsförlamningen blev Tayla mobbad i skolan, mycket för att hon inte kunde visa vanliga ansiktsuttryck.

11 år gammal genomgick hon en åtta timmar lång operation i hopp om att kunna återkoppla nervbanorna i ansiktet och göra att hon kan le och röra på ansiktet igen. Men det omfattande operationen misslyckades, och trots läkarnas kamp så kunde hon fortfarande inte le efter operationen.

– Jag såg så hemsk ut att sjuksköterskorna och mina föräldrar inte lät mig kolla mig i spegeln på 1,5 vecka efteråt. Jag trodde att operationen skulle lösa alla mina problem för att jag blev så mobbad. Men det gjorde den inte, säger Tayla Clement till Daily Mail.

Cowboyen riskerade sitt eget liv för att försöka rädda tvåbarnsmamman

Mobbningen gjorde henne deprimerad

Tiden efteråt blev mobbandet ännu värre i skolan. Tayla blev inte längre bara retad med ord, nu började de jämnåriga barnen också slå henne. Hon berättar hur de satte plastpåsar över hennes huvud och sparkade på henne tills hon föll ihop – händelser som gjorde att hon slutade gå i skolan.

Den fruktansvärda mobbingen gjorde att Tayla försökte ta sitt eget liv hela sex gånger, och hon drabbades av slaganfall triggade av traumatisk stress.

Bilden på cancersjuka pojken spreds – så ser hans liv ut idag

– Jag hade så svår depression att läkarna sa till mig att min mentala ohälsa var i klass med en soldat med PTSD.

De senaste åren har Tayla lyckats vända sitt mående, och börjat tycka om sig själv och sitt utseende. Hon följs nu av närmare 25 000 personer på Instagram som ”flickan som inte kan le”, och har dessutom landat ett modellkontrakt.

– Jag tror att lilla Tayla skulle vara så stolt.