1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

Slå på ljud

Den 14:e november 2011 gick brandmannen Marc Hadden på ett skift som han trodde skulle vara som vilken som helst – men istället kom den att påverka hans liv för alltid.

Dagen började normalt när Marc som alltid gick på ett dygnslångt jobbpass, men av olika anledningar sattes han att jobba med det medicinska teamet. På kvällen fick de åka på utryckning och hjälpa en kvinna akut när hon födde en liten flicka, som Marc hjälpte till att förlösa. Bebisen, som senare döptes till Rebecca Grace, skulle snart komma att bli Marcs dotter.

– Det var meningen att jag skulle ta det larmsamtalet, säger han.

Trodde hon var infertil – blev gravid med trillingar efter förlossningen

Efter förlossningen körde Marcs arbetslag mor och dotter till sjukhuset, där de fick den vård de behövde. Där blev det dock tydligt att den biologiska mamman ville adoptera bort bebisen hon precis fött – och Marc börjar genast undersöka hur han ska kunna adoptera henne.

– Det var en lång natt, där jag inte visste om det ens var möjligt. Vi fick veta morgonen efter att det var möjligt, och bollen sattes i rullning väldigt snabbt.

Adopterade dottern – fina relationen

Marc och hans fru Beth var redan föräldrar till två barn, och hade önskat sig ett tredje – men inte lyckats få ett till. När familjen fick hem den nyfödda flickan två dygn efter förlossningen var Marc inte bara överväldigad, han var också rädd att han skulle göra fel, då båda hans två äldre barn är pojkar.

Paret hittade övergiven bebis i tunnelbanan – nu är han deras son

– Det var absolut väldigt läskigt, men en väldigt härlig känsla också. Vi har aldrig tittat tillbaka och hon är helt och hållet en del av vår familj, säger Marc Hadden.

Idag är Rebecca Grace tio år, och hon och pappan har en väldigt tajt relation.

– Vi delar vetskapen om att vi kom in i varandras liv av en anledning. Beslutet att berätta för Gracie från början har varit av respekt för henne.

Källa: Brightside.