Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Paret överraskas på bröllopet – rörande gesten efter sonens död

20 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Sonen dog och hjärtat donerades.
Monica och Dean Berckenhoff har levt igenom alla föräldrars värsta mardröm – de förlorade sin son Colton i en tragisk olycka, bara 11 år gammal.
När paret sju år senare gifte sig överraskades de av en oväntad gäst, som gav dem en gåva de aldrig trodde att de skulle få.
– Det har gått sju år och det här är något vi alltid velat, sa Monica till ABC13 Houston.
Annons
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Amerikanska paret Monica och Dean Berckenhoff levde ett vanligt familjeliv med son Colton när allt plötsligt vändes upp och ner, och drömlivet blev till en mardröm. Det ar 2012 som Monica och Dean förlorade sin son i en tragisk olycka, när han bara var 11 år gammal.

Paret bestämde sig för att i sin sorg försöka hjälpa andra, och valde att donera sonens organ för att rädda livet på andra barn och unga. En av dem var 20-åriga Travis Stufflebean, som hade tillbringat i stort sett hela sitt liv på sjukhus på grund av svåra hjärtproblem. Efter fem stora operationer under uppväxten hade läkarna kommit fram till att Travis behövde ett helt nytt hjärta för att överleva – och räddningen kom i form av Coltons hjärta.

Annons

Sju år efter sonens död bestämde sig Monica och Dean Berckenhoff för att gifta sig. De hade tagit sig igenom den fruktansvärda tragedin tillsammans, och ville fira sin starka kärlek med familj och vänner. Men när bröllopsceremonin hölls hände något helt oväntat.

Systerns överraskning på bröllopet

Mitt under ceremonin ställde sig Monicas syster upp och avbröt bröllopet, med en riktigt oväntad överraskning till brudparet. Med sig på bröllopet hade systern nämligen med sig Travis Stufflebean – och ett stetoskop. Föräldrarna skulle få höra sin sons hjärtslag slå på bröllopet, något de drömt om sedan sonens död.

– Det har gått sju år och det här är något vi alltid velat, sa Monica till ABC13 Houston.

För Travis Stufflebean kändes det också viktigt att få ge Coltons föräldrar den känslosamma gåvan.

Föräldrarna får lyssna på sonens hjärta.
Monica och Dean fick lyssna på sonens hjärta på bröllopet.

– För mig är det här bara ett tillfälligt hjärta, jag lånar det bara. Men enligt mig är det här som det hör hemma. Hos den här underbara och otroliga familjen, sa Travis till kanalen.

Källa: ABC13 Houston.

Annons