Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnan trodde hon var svensk – sen kom sanningen fram

22 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Camille tog dna-test och fick veta sanningen om sin pappa.
Camille levde 60 år av sitt liv med att tro att mannen hon vuxit upp med var hennes pappa, och att hon hade svenskt ursprung.
Men efter att ha tagit ett dna-test kom sanningen fram – som hennes mamma hade försökt dölja hela Camilles liv.
– Jag frågade några fler frågor och det tydliga svaret var att jag inte var min pappas dotter, säger hon till Kare 11.
Annons
7 kändisar som är mer svenska än du vissteBrand logo
7 kändisar som är mer svenska än du visste

Camille växte upp en klassisk familj i amerikanska södern – med en mamma, en pappa, två bröder och en syster. Pappan hade svensk härkomst och var noga med reglerna, berättar Camille i lokala Minnesota-kanalen Kare 11.

När Camille flyttade till just Minnesota som vuxen blev hon nyfiken på sitt ursprung, och ville veta mer om de där svenska rötterna, inte minst eftersom så många i Minnesota härstammar från just Sverige. Därför beställde hon hem ett dna-test från nätet.

Camille med mannen hon trodde var hennes pappa.
Camille med mannen hon trodde var hennes pappa.

– Jag fick resultatet efter de vanliga sex veckorna, och förväntade mig vara minst 50 procent svensk, berättar hon för Kare 11.

Annons

Men så blev det inte. Dna-testet visade inte några svenska rötter alls, och Camille delade genast med sig av resultatet för sin familj. Efter att ha pratat med sin bror som också blev förvirrad bestämde sig Camille för att ringa sin mamma och fråga hur dna-testet kunde visa det resultat det gjorde.

– Jag frågade några fler frågor och det tydliga svaret var att jag inte var min pappas dotter.

Sanningen kom fram efter 60 år

Efter att ha ställt mamman mot väggen kom det fram att mannen som Camille vuxit upp med som pappa bara var biologisk pappa till två av de fyra barnen i syskonskaran, och att Camille och brodern närmast i ålder hade en annan biologisk pappa. Personen Camille hade vuxit upp med som pappa hade gått bort bara några år tidigare, och enligt henne kände han aldrig till sanningen – mamman hade hållit allt hemligt i närmare 60 års tid.

– Mannen som uppfostrade mig tyckte det var väldigt viktigt med integritet och ärlighet, och det är därifrån jag har fått min hunger efter sanningen. Det upprör mig att han aldrig fick en chans att få veta sanningen.

En bild på Camilles biologiska pappa.
Camille med en bild på hennes biologiska pappa i bakgrunden.

Camille fick aldrig träffa sin biologiska pappa – han gick också bort 2013, precis som hennes svenska pappa. Hon har nu kommit i kontakt med sina halvsyskon med hjälp av en dna-sajt, och enligt dem deras mamma inte heller om affären.

Annons