Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Cancersjuka mamman släpper låt till sin sjuåriga son

26 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografInstagraM.
Mamman Cat Janice släpper låt för sin son.
Singer-songwritern Cat Janice är dödssjuk i cancer, och tillbringar sin sista tid i livet på hospis.
I hopp om att kunna hjälpa sin sjuåriga son efter sin bortgång har hon nu släppt en låt till honom – som väckt stor uppmärksamhet.
– Jag ville lämna efter mig en positiv känsla hos människor, säger hon.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Det var i november 2021 som Cat Janice upptäckte en knöl i nacken. Hon tog det först inte på allvar, men när hon i mars insåg att knölen inte hade försvunnit bestämde hon sig för att uppsöka läkare. Snart fick hon mardrömsbeskedet – hon hade drabbats av sarkoma, en ovanlig cancertumör.

Cat, som är mamma till sonen Loren, gjorde allt hon kunde för att bli frisk. Hon genomgick både operation, cellgifter och strålningsbehandling. I juli 2022 fick hon veta att cancern var borta, och hon levde vidare sitt liv som vanligt. Hon fortsatte satsa på sin musikhobby, och skrev låtar som singer-songwriter. Cat Janice delade också med sig av sin resa på sociala medier-appen Tiktok.

Men inte ens ett år efter att cancern hade försvunnit vände allt – cancern återvände, och hade nu spridit sig till lungorna. Cat fortsatte uppdatera sina följare på Tiktok, och i början av januari tvingades hon berätta att hon inte kommer överleva cancersjukdomen.

Skrev låten tillsammans med sin son

I en intervju med People berättar Cat Janice att hon har fört över all musik hon skrivit och släppt till sin sons namn, så att han ska kunna ta del av eventuella pengar de tjänar in. Hon har också släppt låten Dance you outta my head i förmån för sin sjuåriga son.

Annons

– Alla vet att jag har kämpat med cancer ett tag och jag ville släppa den här låten, så det är bara att streama den. Jag hoppas ni gillar den. Jag vet inte om jag kommer finnas när låten släpps, så jag ville bara köra ut den. Så det gjorde jag.

Låten kom till förra året när hon och sonen satt och sjöng i bilen, och de hittade på den tillsammans.

Den 23 januari vaknade Cat Janice mitt i natten på hospiset där hon tillbringar sin sista tid i livet, och upptäckte att Itunes hade taggat henne på Facebook. Låten som hon gjort för sin son hade nu hamnat på Itunes topplista.

– Jag ville bara släppa något som är roligt och groovy, och jag ville lämna efter mig en positiv känsla hos människor.

Här kan du lyssna på låten:

Annons