Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Christie adopterade makens exfrus barn – för att skona från fosterhem

13 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografTiktok/CJthemom5
Christie Werts adopterade makens exfrus barn
Hon har fått många reaktioner från omgivningen om deras ovanliga familjekonstellation – men för Christie Werts fanns det inget tvivel. När hennes makes exfrus barn stod inför att lämnas bort till ett fosterhem bestämde hon sig: Hon och hennes man skulle adoptera tvååringen.
Annons
Erik & Vera öppnar upp om familjerelationer: Då gör man barnen en björntjänstBrand logo
Erik & Vera öppnar upp om familjerelationer: Då gör man barnen en björntjänst

Christie Werts och hennes make Wesley Werts har tagit konceptet ”bonusfamilj” steget längre. De har nämligen inte bara sammanfört sina barn från tidigare relationer med varandra, utan uppfostrar i dag en barnaskara på fem.

Paret förälskade sig i varandra för fem år sedan och förenade då Christies barn Megan och Vance med Wesleys barn Austin och Dakota. Men i början av 2023 utökades familjen med ytterligare ett tillskott, närmare bestämt Wesleys exfrus barn.

Christie och Wesley beslutade sig nämligen för att adoptera exfruns då tvååriga son.

Därför stod Levi inför att bli bortlämnad till fosterhem

Wesleys ex-frus son föddes hela 33 veckor för tidigt – och bara fyra dagar efter förlossningen avled ex-frun tragiskt. Hon hade tampats med ett drogberoende och dog i sviterna av sin beroendesjukdom samt komplikationer av covid-19.

Annons

På grund av mammans för tidiga död kom Levi till världen utan vare sig vårdnadshavare, namn eller födelsecertifikat – och stod inför att få växa upp i ett fosterhem.

När Christie fick nys om lilla Levis tragiska första tid i livet stod det klart för henne vad hon måste göra. Utan att tveka sa hon till sin make att de borde adoptera honom.

Utöver att Levi är halvbror till hälften av parets barnaskara hade Christie också en alldeles särskild anledning till att hennes hjärta ömmade för honom. Hon kunde nämligen känna igen sig i hans situation:

– Jag själv växte upp i ett fosterhem, och även om jag mestadels hade det bra så ville jag inte att han skulle behöva gå igenom det, säger hon till Daily Mail.

Flytten och svåra processen

Men det var inte utan svårigheter som paret Werts kunde välkomna lilla Levi till sin stora familj. Han befann sig nämligen i Texas, så familjen var tvungen att sälja sitt hus och flytta till delstaten för att kunna gå igenom adoptionsprocessen.

Annons

Efter en tuff kamp, om 16 månader, blev Levi äntligen juridiskt del av familjen Werts och Christie berättar att han i dag mår jättebra.

– Vi är alla väldigt nära. Han kommer inte förstå sin resa just nu, men en vacker dag kommer vi berätta för honom hur vi kämpade för honom, säger hon till tidningen.

Christie om reaktionerna utifrån: ”Verkar märkligare”

Christie har delat med sig av familjens historia på sociala medie-appen TikTok, vilket har resulterat i ändlöst många reaktioner. Flera av hennes klipp har i skrivande stund över en miljon visningar och tiotusentals gilla-markeringar.

Det många av tittarna är mest fascinerade över är det faktum att det är just exfruns barn som paret adopterade.

– Det är mycket att ta in för många, men ärligt talat så verkar nog det hela mycket märkligare än vad det egentligen är. Där och då så var det bara självklart.

Christie berättar vidare för Daily Mail att hon i ärlighetens namn burit på en viss oro att omständigheterna skulle sätta käppar i hjulen för att hon skulle känna en omedelbar kärlek till barnet, som hon faktiskt aldrig träffat förut. Men när de väl sågs så var det tydligt att hennes oro inte varit befogad eftersom hennes moderskänslor kickade in direkt.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons