Jonnie Irwin.
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige
1:48

Efter reklamen: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

(1:48)

Slå på ljud

49-åriga Jonnie Irwin känner många igen från det mystrevliga brittiska tv-programmet En plats på landet, där han hjälper par och familjer att hitta sina drömboenden på den brittiska landsbygden. Han har också gjort detsamma i En plats i solen, där britter letar ett hem i soliga länder som Spanien och Portugal.

Men Jonnies liv vändes upp och ner för två år sedan, när han fick det fruktansvärda beskedet att han drabbats av cancer. Mitt under inspelningarna av En plats i solen fick han höra av läkarna att han bara hade sex månader kvar att leva. När programledaren skulle berätta det för sin familj kunde han bara be om förlåtelse för de hemska nyheterna.

Det var förödande. Allt jag kunde göra var att be om ursäkt. Jag kände mig så skyldig, har han berättat för Hello.

Sista gåvan till barnen

Mer än sex månader blev det dock, och nu har han levt med cancern i två år. Jonnie vet att han inte kommer få se sina barn – Rex, 3, och tvillingarna Rafa och Cormac, 2 – växa upp. Men medan han finns kvar vill han ta vara på tiden med familjen så gott han kan. På Instagram har han visat hur han bjöd hustrun på en weekend i Paris för att tänka på annat än sjukdomen en stund, när han fyllde år i november.

”Genom allt detta har min fru stått vid min sida så jag tänkte att vi skulle ta oss till Paris över helgen. Vi kunde bara göra detta med hjälp av min familj, i synnerhet mina fantastiska systrar som släppte allt och har kört till oss för att ta hand om barnen”, skrev Jonnie till inlägget, och tackade också för allt fint stöd han fått.

Jonnie Irwin.

Många känner igen Jonnie så här.

Foto: REX

Programledaren vill nu ge sina barn så många minnen som möjligt innan han går bort. Samtidigt har han och frun tagit beslutet att inte berätta för dem att han är döende, eftersom de är för små för att förstå det.

– För tillfället är jag jag, en tunnare version, det finns ingen anledning att berätta för dem. Jag tror att det kommer att vara mycket för dem att ta in, har han sagt.

Tvillingsystrarna firade sin 100-årsdag tillsammans – lever ihop

Hånades för utseendet

Innan han gick ut med sjukdomen offentligt var det många som reagerade på hur hans utseende förändrades. Folk undrade varför han gått ner i vikt och tappat håret, och programledaren skyllde på småbarnsåren för att förklara utseendeförändringarna.

– De svarade att de skrev så för att de bryr sig, men de ville ju bara skvallra om mig och min cancer. Jag blev riktigt upprörd. Kompletta främlingar skickade meddelanden till mig och låtsades att de ville mitt bästa men hur skulle kommentarer om min sjukdom hjälpa mig? Det gjorde mig bara upprörd. Det kändes som en häxjakt, har han sagt.

Jonnie Irwin.

Jonnie Irwin är öppen med sin kroniska cancer.

Foto: Ken McKay/ITV/Shutterstock
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar
1:17

Efter reklamen: Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar

(1:17)

Slå på ljud
Mest läst