TV: 5 svenska kvinnliga OS-hopp i Tokyo-OS 2021
0:55

Efter reklamen: TV: 5 svenska kvinnliga OS-hopp i Tokyo-OS 2021

(0:55)

Slå på ljud

Under många år fick Jerry Windle höra att han aldrig skulle kunna bli pappa. Han var både homosexuell och levde ensam. Men för Jerry var längtan efter att bli förälder för stark, och han bestämde sig för att göra vad som krävdes.

Efter att ha försökt få adoptera inom USA under lång tid, men utan framgång, så valde han att söka sig ut i världen. Han läste en artikel om de utsatta föräldralösa barnen i Kambodja och tog genast kontakt med adoptionsbyråer i landet.

I juni 2000 åkte Jerry till landets huvudstad Phnom Penh för att träffa sin framtida son, Jordan. Jordans föräldrar hade båda dött, och han hade fått tillbringa sina första år i livet på barnhem, där han led av både undernäring, skabb och hemska infektioner. Två år gammal vägde han bara drygt sju kilo.

86-åringen sålde sitt hus – ska åka kryssningsfartyg resten av livet

Var rädd att sonen skulle dö

Jerry reste hem till USA med den undernärda pojken och var rädd att han kommit för sent – att tvååringen inte skulle kunna återhämta sig från svält och sjukdomar. Men med hjälp av sjukvården och Jerrys ansträngningar blev Jordan allt friskare och starkare. Efter att först ha kommunicerat med teckenspråk lärde han sig snabbt engelska, och de två blev en lycklig liten familjeduo.

Sju år gammal börjar Jordan drömma om OS, efter att ha imponerat på en känd simhoppstränare på ett simhoppningsläger. Han fick komma med i ett specialprogram för lovande talanger inom simhoppning, och karriären var igång.

Vid 13 och 16 års ålder gör han två försök att komma med till OS, men det var först 22 år gammal som han till sist fick tävla i OS i Tokyo. Där slutade han till slut på en nionde plats, och blev den första amerikanen med kambodjanskt ursprung att tävla i simhoppning.

Läkarna trodde Charlotte var tjock – sen upptäcktes dolda sjukdomen

Jerry och Jordan har en tajt relation, och har skrivit en barnbok tillsammans, baserad på familjens speciella start tillsammans.

Se också: Adoption - det här gäller i Sverige
1:32

Efter reklamen: Se också: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

Slå på ljud
Mest läst