Krimfallen som skakade Sverige
2:36

Efter reklamen: Krimfallen som skakade Sverige

(2:36)

Slå på ljud

Melissa Dohme i Florida var bara 20 år gammal när hon 2012 gjorde slut med sin pojkvän Robert. Exet hade dock svårt att acceptera uppbrottet, och bönade och bad att de skulle ses en sista gång för att säga hej då. Melissa ville verkligen inte ses, men efter att ha fått dåligt samvete över hur ledsen hon hade gjort Robert så gick hon med på det.

Det hade kunnat bli det sista hon gjorde. När exen möttes upp och Robert gav Melissa en kram hörde hon plötsligt ett underligt ljud – och sedan kom första hugget. Robert hade tagit med sig en kniv och försökte mörda exflickvännen. Attacken, där han högg henne 32 gånger och flera gånger i ansiktet och halsen, höll på att kosta Melissa livet. Traumakirurgen berättade för amerikanska medier att han inte hade sett lika allvarliga skador sedan han tjänstgjorde i Afghanistan-kriget, skriver CBS News.

En av de första som kom fram till brottsplatsen och kämpade för att rädda 20-åringens liv var brandmannen och sjukvårdaren Cameron Hill. Han visste inte då att han räddade livet på sin blivande fru.

Hittade kärleken – fina frieriet

På sjukhuset följde en tung rehabiliteringsperiod för Melissa, som behövde läka både fysiskt och psykiskt efter mordförsöket. När hon mådde bättre och kunde lämna sjukhuset valde hon att gå till kyrkan. Och vem träffade hon där om inte sin räddare, Cameron? Det dröjde inte länge innan det sa klick mellan Melissa och Cameron, och snart var de ett par.

Exet Robert dömdes till livstids fängelse för mordförsöket, och Melissa kunde börja lägga det bakom sig på. På sociala medier har hon delat med sig av sin återhämtning och livet med Cameron.

Cameron friade till flickvännen inför alla.

Foto: Youtube.

2,5 år efter attacken fick Melissa frågan om att kasta det första ceremoniella kastet på Tampa Bay Rays baseballmatch, något som är en stor ära i USA. Men hon hade nog inte kunnat ana vad som skulle hända ute på planen. Inför publiken och kamerorna går Cameron ner på knä och friar till henne. Hennes chockade reaktion på frieriet är svår att inte bli tårögd av!

I dag har paret varit gifta i tio år, och har en farm i Florida tillsammans:

Mest läst