Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen
1:23

Efter reklamen: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

(1:23)

Slå på ljud

Man vet aldrig vem som överraskar en i en krissituation – när det värsta händer kan vem som helst bli hjälte. I familjen Woods var det lilla femåriga Noah som skulle rädda livet på hela sin familj.

Det var en vanlig söndagsmorgon som Noah vaknade i rummet där han och hans tvååriga lillasyster sov, och insåg att det brann. Brandstationen i Bartow County, där familjen bor, skriver på Facebook om den hemska händelsen som hade kunnat sluta i total tragik, om det inte var för den modiga femåringen.

”Fem år gamla Noah Woods vaknade nyligen upp och upptäckte att hans sovrum stod i brand. Den enda möjliga utvägen var ett fönster. Han fick ut sig själv och sin tvååriga syster genom fönstret för att fly undan elden, och gick sedan in i huset igen för att väcka resten av familjen. Tack och lov lyckades alla nio familjemedlemmar ta sig ut ur hemmet och bortsett från en liten brännskada på Noahs handled var alla oskadda”, skriver de om om branden.

Den femåriga hjälten lyckades till och med få med sig hunden ut ur det brinnande rummet innan han väckte resten av familjen. Noah och fyra andra i familjen vårdades en kortare period på sjukhus för att ha andats in rök.

Hyllas för sitt hjältemod

Nu hyllas Noah av brandstationen, som vill göra honom till en ”Honorary Bartow County firefighter” och ge honom ett pris för att han räddat liv.

– Om det inte var för Noah, jag menar, vi låg alla och sov, så vi hade inte vetat vad som hände. Vi kunde alla ha mist våra liv, säger farfar David Woods, som också sov i huset.

Noah lyckades rädda hela sin familj, men verkar inte själv inse hur heroisk hans insats var.

– Jag plockade upp Lily, tog Lily till fönstret, hämtade hunden och klättrade ut. Det var allt, säger han själv om händelsen.

Mest läst