Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Förlorade hustrun i olycka – sonen räddades ur hennes mage

11 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Brandon såg fram emot att få bli pappa, och dela föräldralivet med sin fru och ungdomskärlek, Samantha Russell.
Men det blev inte som han hade tänkt sig – dagen sonen Mac föddes var också dagen Samantha blev dödad i en bilolycka.
”Inget kommer någonsin vara detsamma men jag har fortfarande en mening med mitt liv”, har Brandon skrivit.
Annons
Så stöttar du någon i sorgBrand logo
Så stöttar du någon i sorg

Det var i början av juli 2021 som Brandon Russell sa hej då till sin fru Samantha för sista gången – utan att veta att det skulle vara sista gången. 22-åriga Samantha, som var gravid i vecka 33, satte sig i sin bil och kom aldrig hem igen. Under bilturen blev hon nämligen påkörd av en man som försökte fly undan från polisen, och medan den mannen klarade sig så gick Samanthas liv inte att räddas.

Ambulanspersonalen på plats tog dock ett livsviktigt beslut när de antog att sonen i magen hade klarat sig. Samantha skyndades i ilfart till sjukhuset för att hennes bebis liv skulle gå att rädda.

För Brandon blev den sjätte juli 2021 en dag av djupaste sorg en också stor lycka. Samtidigt som han förlorade sin ungdomskärlek och hustru Samantha, så blev han också pappa till sonen Mac. Eftersom Mac föddes alldeles för tidigt fick han tillbringa sina första sju veckor i livet på sjukhus, innan pappa Brandon fick ta med honom hem.

Annons

På sin Facebook-sida har Brandon delat med sig av sorgen efter Samantha, men också resan att bli den bästa pappan han kan vara till sin son.

”Inget kommer någonsin vara detsamma men jag har fortfarande en mening med mitt liv. Jag finner tröst i faktumet att Mac är här med oss i den här galna världen och jag är tacksam att gan mår bra. Han kommer få veta allt som finns att veta om sin mamma”, har Brandon skrivit.

Sonen fick honom att orka fortsätta i sorgen

Brandon har alltid haft fint stöd från sin familj, men efter Samanthas död – där mannen som orsakade kraschen senare dömdes för mord – samlades det också in över en miljon kronor till Brandon och Mac, för att Mac ska få en så bra uppväxt som möjligt.

På Macs födelsedag den 6 juli 2022 skrev Brandon om de blandade känslorna för dagen.

”Exakt ett år sedan omkring 17.03 så förlorade jag den viktigaste personen i mitt liv. Att träffa henne var det bästa som hade hänt mig. Hon sken ett nytt ljus på livet som jag inte trodde var möjligt, full av entusiasm och optimism kring varenda liten grej. Turligt nog kunde hon ge mig en liten pojke 30 minuter efter att hon dödades. Hade Mac tagits ifrån mig tillsammans med Samantha så är jag inte säker på att jag hade klarat mig så här långt. Verkligen en mirakelbebis”, skriver Brandon på Facebook.

Annons