Elin drabbades av mördarbakterie – hör hennes berättelse
5:35

Efter reklamen: Elin drabbades av mördarbakterie – hör hennes berättelse

(5:35)

Slå på ljud

Katie Whiddon från Texas var gravid i vecka 18 när hon gick till läkaren för att göra ett rutinmässigt ultraljud. Där fick hon dock ett besked hon inte hade väntat sig, och som till en början förkrossade henne.

Bebisen i magen hade diagnosen ectromelia, en diagnos som gör att lemmarna inte utvecklas som de ska i magen. Exakt hur lemmarna påverkas kan variera från fall till fall – allt ifrån att inte ha en arm till att flera lemmar fattas. För Katies bebis fattades både armar och ben.

– När jag först fick veta att han inte hade armar eller ben, så trodde jag att han skulle vara en grönsak. Jag visste inte vad jag kunde vänta mig. Jag hade precis fyllt 19 år och visste inte om jag skulle vara bra nog för honom, har Katie berättat för People.

Paret trodde inte att de kunde få barn – fick nio barn på tre år

Camden Whiddon föddes utan armar och ben, men har på alla andra sätt utvecklats som vanligt. Hans soliga inställning till livet har varit inspirerande för många i hans närhet, och sedan han var liten har Camden visat att han inte kommer låta sig hindras av att han inte ser ut som alla andra.

Lärde sig gå utan ben

Vid fyra års ålder lärde sig Camden till slut att gå 2017, trots att han inte har några ben. I en viral video visar Katie hur sonen börjar gå, påhejad av sin pappa och ett år yngre lillasyster.

– Jag är precis här, du kommer inte ramla. Jag lovar, säger pappa Greene i videon.

– Jag kommer till dig. Jag går, säger Camden uppspelt i videoklippet.

De var bästa vänner i 60 år – då fick de veta att de var bröder

När klippet lades ut på Facebook blev det viralt, och det är svårt att hålla tillbaka tårarna över den envisa pojkens kamp för att gå – och att han till slut lyckas utan ben.

”Jag grät som ett barn! Jag har sett fram emot det här ögonblicket de senaste fyra åren”, skrev Katie Whiddon till videon.

Katie tror att sonen kommer hjälpa många i framtiden.

– Många personer i hans sits är föreläsare och älskar att hjälpa människor. Kalla det en mors intuition, men jag har en känsla av att han kommer bli en sådan motiverande föreläsare.

Mest läst