Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Han orsakade deras dotters dödsolycka – sedan flyttade han in hos familjen

06 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografYoutube,

Brittiska paret Elizabeth och Fernando förlorade sin dotter Maria i en tragisk bilolycka, där hennes pojkvän Nick körde bilen.
Men i stället för att lägga skulden på Nick, som orsakat olyckan, fick han flytta in hos familjen.
– Allt jag kunde känna var en djup oro för den här unga mannen jag inte kände, berättar Elizabeth Jimenez för The Mirror.

Annons
Så stöttar du någon i sorgBrand logo
Så stöttar du någon i sorg

Det var 2017, bara några dagar för Maria Jimenez 24:e födelsedag, som hon och pojkvännen Nick Hay satte sig i bilen för att köra hem genom London. Eftersom Maria hade druckit var det Nick som körde – men alldeles för fort.

Med hastigheter dubbelt över hastighetsgränsen förlorade Nick kontrollen över bilen, som körde in i mötande körfält och till slut voltade. Maria, som inte hade på sig bilbälte, avled i olyckan.

För The Mirror berättar föräldrarna Elizabeth och Fernando nu om hur de kollapsade på hallgolvet när polisen kom hem till dem med dödsbeskedet.

Men mitt i den fruktansvärda sorgen över att förlora sitt barn så ung kom Elizabeth att tänka på dotterns lika unga pojkvän.

– Plötsligt tänkte jag ”Vänta ett tag, vem är med Nick på polisstationen?” Jag visste att hans familj bodde i Singapore. Han måste vara desperat, säger Elizabeth och fortsätter:

Annons

– Jag hade aldrig träffat mannen förut. Jag visste att när man fått sin dotter dödad skulle många reagera med ilska och skuldbeläggning. Men allt jag kunde känna var en djup oro för den här unga mannen jag inte kände.

Paret hade blivit tillsammans tidigare under året, och Elizabeth oroade sig för hur skulden skulle påverka mannen vars bilkörande hade kostat hennes dotter livet.

Maria fick inte fylla 24 år.

Familjen förlät honom – trots dotterns död

När Nick kom hem till familjen kramade han om Fernando, och bad om hans förlåtelse.

– Nick kramade honom och sa 'snälla förlåt mig'. De kollapsade i tårar på golvet båda två, allt medan Nick upprepade sin önskan och Fernando sa 'jag förlåter dig'.

Det var då som Fernando föreslog att Nick skulle bli en del av deras familj. Med sin egen familj på andra sidan jordklotet hade ingenstans att bo samtidigt som han väntade på åtal – då lät familjen honom flytta in hos dem.

Annons

– Om jag hade hållit kvar vid känslorna, så hade de förstört mig. Istället bestämde jag mig för att älska honom. Det är ögonblicket han blev som en son för mig.

Bor i Singapore

Nick dömdes till fem års fängelse för vållande till annans död, och kom ut igen efter 3,5 år. Då åkte han tillbaka till Singapore.

– Det har gått så bra för honom. Nu är han gift och har en bebis på väg, och vi pratar varje dag, säger Elizabeth.

Föräldrarna är säkra på att deras dotter hade velat att de skulle förlåta orsaken till hennes död. Fernando konstaterar att relationen till Nick har hjälpt honom hantera sorgen.

– Inget kan få tillbaka Maria. Men att förlåta Nick hjälpte mig att läka.

Annons