Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnan får äntligen bära brudklänning – 69 år efter bröllopet

23 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
När Martha Tucker skulle gifta sig 1952 var hon inte välkommen in i bröllopsbutiken för att köpa brudklänning – på grund av sin hudfärg.
Nu har hennes dröm gått i uppfyllelse, vid 94 års ålder.
– Den var så vacker, jag var i himlen, säger hon om sin valda brudklänning.
Annons
Stjärnornas bröllopsklänningar - som vi minns lite extraBrand logo
Stjärnornas bröllopsklänningar - som vi minns lite extra

Martha Tucker gifte sig med sitt livs kärlek för 69 år sedan, men hon fick aldrig bära en riktig brudklänning. Eftersom Martha är afroamerikan var hon inte välkommen in i bröllopsbutiken för att köpa brudklänning 1952 – där var man tvungen att vara vit för att få handla. I stället bar hon en lånad blå klänning, och maken Lehman en gul kavaj och vita byxor, på bröllopet.

Alabama-födda Martha, som nu är 94 år, har sedan dess levt ett långt och fullgott liv där hon fått fyra barn och elva barnbarn. Men drömmen om att en dag få ha på sig en bröllopsklänningar har hängt kvar hos henne.

Nu har hennes fantasier äntligen blivit verklighet. Det var efter att Martha kollat på filmen Coming to America med sitt barnbarn Angela Strozier som Angela kunde höra sin farmor säga tyst att hon alltid velat prova en bröllopsklänning.

Annons

Martha Tucker fick prova brudklänning efter 69 år

Barnbarnet började då planera tillsammans med andra familjemedlemmar, och tidigare i juli bokade de ett besök i en lokal bröllopsbutik, där Martha fick välja sin perfekta bröllopsklänning.

– När jag gick in i bröllopsbutiken, så hade den där klänningen mitt namn på sig. Åh, den var så vacker, jag var i himlen, säger hon till ABC.

Familjen dokumenterade det speciella ögonblicket när Martha Tucker äntligen fick prova sin drömklänning, matchat med slöja.

Klänningen fick sedan stanna i butiken, men Martha är evigt tacksam för sina barnbarns ansträngningar.

– Jag tittade på mig själv i spegeln och undrade vem det där var. Ja, jag var mycket exalterad, det kändes fantastiskt!

Annons