Hannah Harpin.

Hannah Harpin har alltid stuckit ut från mängden med sitt unika utseende – och hon har alltid fått veta att hon inte ser ut som andra. Hannah är född med Hay-Wells syndrom, som gör att man drabbas av ovanliga tillväxter och utveckling av hud, hår, naglar, tänder och ögon. Hay-Wells syndrom påverkar inte bara utseendet, utan ger också den drabbade en oförmåga att sänka kroppstemperaturen, vilket gör att man löper ökad risk att drabbas av överhettning och dåsighet. I värsta fall kan den med Hay-Wells också få svåra kramper.

”Typiskt vid syndromet är även att tandanlag för både mjölktänder och permanenta tänder helt eller delvis saknas, vilket påverkar käkbenets tillväxt och bettfunktionen. Tänderna har ofta en avvikande form. Hud, hår, ögon och slemhinnor påverkas också vid syndromet”, skriver socialstyrelsen.

Melissa slog tillbaka mot hatet – med ett år av bilder på sig själv

Enligt Daily Mail är det bara 30 personer i hela världen som har den unika diagnosen, och brittiska Hannah Harpin är alltså en av dem. Hennes uppväxt har inte varit lätt, till följd av sjukdomen.

– Jag har blivit mobbad mestadels av mitt liv. Allt från att ha fått höra svordomar från främlingar på gatan då de trott att jag har cancer. Människor har spottat efter mig på gatan och en pojke gjorde det medan hans vänner filmade. Jag har kämpat med svåra självmordstankar genom flera år på grund av sådana händelser, säger hon till Daily Mail.

Nu har Hannah Harpin blivit modell

Nicoles totala förvandling – efter att ha slutat med droger

Men nu har Hannah tagit revansch på alla som kallat henne för elaka saker – hon har nämligen fått bli modell, något som hjälpt henne med självförtroendet, berättar hon.

– Jag känner mig starkare nu och jag hoppas att jag kan ta ner stigmat kring funktionshindrade modeller, säger hon till tidningen.

Att bli modell är något hon har drömt om länge, men fått höra skulle bli en omöjlighet på grund av hennes utseende.

”När jag var yngre och jag sa att jag ville bli modell sa folk bara att jag aldrig skulle klara det. Jag ville bli modell så att jag kunde arbeta för dessa frågor och andra former av diskriminering. För mig är det självklart att alla har lika mycket rättigheter att kunna behandlas lika”, skriver hon på Instagram.

Mamman tatuerade sin 16 månaders bebis – för hans hälsa