Hannah Williams fick cancer under graviditeten.
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige
1:48

Efter reklamen: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

(1:48)

Slå på ljud

29-åriga Hannah Williams från Liverpool hade precis fått veta att hon var gravid när hennes liv tog en oväntad vändning. Läkarna upptäckte att hon hade drabbats av lungcancer i stadie tre, och tyckte att hon genast skulle påbörja en cancerbehandling med cellgifter. Eftersom hon inte hade gått längre än till åtta veckor i graviditeten tyckte de att hon skulle avsluta sin graviditet för att rädda sitt eget liv. Men Hannah vägrade.

Den blivande mamman tackade nej till cellgiftsbehandlingen för att i stället fullfölja sin graviditet och rädda barnet i magen. Hannah fick höra att det inte skulle gå, men den 21 september födde hon sin friska lilla dotter Nova. Hannah och dottern fick tio dagar tillsammans, innan Hannah till slut somnade in till följd av lungcancern.

Kvinnan födde sitt andra barn – samma dag förlorade hon sin make

Hyllas för sitt mod

I ett uttalande skriver Hannah Williams mamma om sorgen, och hyllar samtidigt sin dotters mod och envishet.

”Hannah visade enorma mängder mod och styrka under sin kamp, ända fram till slutet, och genom det gav hon den ultimata gåvan, liv, till sin vackra, perfekta lilla flicka Nova. Nova, en lysande stjärna som ger ifrån sig kraftfull energi. Det finns inget mer passande sätt att beskriva vår Hannah, och hennes kraft och styrka som nu lever vidare i Nova. Mamma kommer vara den klarast lysande stjärnan på himlen”, skriver Hannahs mamma i pressmeddelandet, enligt Liverpool Echo.

Hannahs tragiska resa har följts av många på sociala medier, som efter hennes bortgång skickade stöd och kärlek.

Carina Nunstedt levde tre år med dödssjuka maken – så hanterade de beskedet

”Finns inget annat ord än förkrossande. Vilken inspirerande, stark kvinna. Din historia har lämnat ett hål i våra hjärtan, och du kämpade verkligen till slutet”, skriver en person.

”Hannah du kämpade och kämpade och fick din lilla tjej Nova, du är en sådan inspiration för alla”, skriver en annan.

Mest läst