3:08

Efter reklamen: Så påverkas kvinnorna i Afghanistan av ett talibanstyre

(3:08)

Jonathon Blank tjänstgjorde för amerikanska marinkåren i Afghanistan när hans liv förändrades för alltid. I en explosion förlorade Jonathon båda sina ben, och skadade dessutom huvud och armar.

Väl tillbaka i USA fick marinsoldaten började lägga om sitt liv från grunden – och det har han fått hjälp med av Hollywood-stjärnan Gary Sinise, som spelar löjtnant Dan i Forrest Gump. I den älskade filmen från 1994 förlorar Sinises roll båda benen i Vietnamkriget, och efter att ha spelat rollen valde Gary Sinise att grunda stiftelsen Gary Sinise Foundation. Stiftelsen hjälper krigsveteraner som har påverkats i sina militära tjänster.

Fattiga mannen ärvde herrgård för 523 miljoner efter dna-test

Hollywoodstjärnans hjälp till den krigsskadade

För Jonathon Blank har hjälpen från Hollywood-skådespelarens stiftelse varit avgörande för att han ska kunna leva sitt liv så bra som möjligt trots sina omfattande skador. Sinise själv valde att stiftelsen skulle bygga ett helt nytt och handikappanpassat hem till Jonathon. Krigsveteranen blev helt överväldigad av engagemanget.

– Det är en fantastisk gåva. Även några av de tuffare killarna blev rätt emotionella av detta när de fick höra talas om det.

Läkaren tar bröllopsblommor – och ger till sjuka patienter

Jonathon Blank gick med i marinkåren 2006, och förlorade sina ben fyra år senare. Idag lever han med kroniska smärtor, sömnproblem och migrän. Hans nya hem är byggt energisnålt och många funktioner kan styras med fjärrkontroll. Han har också en hiss som tar honom mellan husets våningar.

Gary Sinise som löjtnant Dan i Forrest Gump.

Paramount/Kobal/REX

Källa: Heartwarmingthings.