Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hollywoodstjärnan köpte nytt hus till skadad krigsveteran

04 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT/Instagram.
Jonathon Blank i amerikanska marinkåren förlorade båda sina ben när han tjänstgjorde i Afghanistan, och skadade också huvud och armar.
Nu har han fått ett nytt hem anpassat till hans funktionsnedsättning – med hjälp av Forrest Gump-skådespelaren Gary Sinise.
– Det är en fantastisk gåva, säger Jonathon.
Annons
Så påverkas kvinnorna i Afghanistan av ett talibanstyreBrand logo
Så påverkas kvinnorna i Afghanistan av ett talibanstyre

Jonathon Blank tjänstgjorde för amerikanska marinkåren i Afghanistan när hans liv förändrades för alltid. I en explosion förlorade Jonathon båda sina ben, och skadade dessutom huvud och armar.

Väl tillbaka i USA fick marinsoldaten började lägga om sitt liv från grunden – och det har han fått hjälp med av Hollywood-stjärnan Gary Sinise, som spelar löjtnant Dan i Forrest Gump. I den älskade filmen från 1994 förlorar Sinises roll båda benen i Vietnamkriget, och efter att ha spelat rollen valde Gary Sinise att grunda stiftelsen Gary Sinise Foundation. Stiftelsen hjälper krigsveteraner som har påverkats i sina militära tjänster.

Hollywoodstjärnans hjälp till den krigsskadade

För Jonathon Blank har hjälpen från Hollywood-skådespelarens stiftelse varit avgörande för att han ska kunna leva sitt liv så bra som möjligt trots sina omfattande skador. Sinise själv valde att stiftelsen skulle bygga ett helt nytt och handikappanpassat hem till Jonathon. Krigsveteranen blev helt överväldigad av engagemanget.

– Det är en fantastisk gåva. Även några av de tuffare killarna blev rätt emotionella av detta när de fick höra talas om det.

Jonathon Blank gick med i marinkåren 2006, och förlorade sina ben fyra år senare. Idag lever han med kroniska smärtor, sömnproblem och migrän. Hans nya hem är byggt energisnålt och många funktioner kan styras med fjärrkontroll. Han har också en hiss som tar honom mellan husets våningar.

Gary Sinise som löjtnant Dan i Forrest Gump.
Annons