Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon födde barn på samma dag – med 25 års mellanrum

24 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Moona Flinders blev mamma redan som 18-åring, till sonen Kye.
Sedan skulle det dröja länge innan hon fick barn igen – på dagen 25 år efter sonens förlossning föddes dottern Storm.
– Storms ansikte skiner upp varje gång hon ser honom nu, säger Moona Flinders till The Sun.
Annons
5 svenska kändisar som får barn 2023Brand logo
5 svenska kändisar som får barn 2023

Som tonåring var brittiska Moona Flinder en tystlåten tjej som tyckte om att plugga. När hon vid 18 års ålder blev gravid var det därför många som var förvånade – inklusive hon och pojkvännen David. I 17 veckor höll de graviditeten hemlig för att de var rädda vad folk skulle tycka, men när de väl berättade för sina familjer möttes de av stöd och kärlek.

Moona hann precis ta examen innan hon födde sonen Kye den 19 augusti 1997, och höll ihop med pappan till barnet i ytterligare fyra år innan de bestämde sig för att vara vänner. Trots att hon var en ung mamma lyckades Moona utbilda sig, och fokuserade sedan i många år på att vara mamma och arbeta upp sig i karriären.

Kämpade för att få barn igen

Det var först när sonen Kye var 14 år, 2011, som Moona träffade Marc. De två blev snabbt kära, och när de två år senare hade gift sig bestämde de sig för att skaffa barn. Men när Moona slutade med preventivmedel gick det inte så fort som hon hade hoppats.

Annons

– De kommande åren lät vi naturen ha sin gång, men varje gång jag fick mens sjönk hjärtat i bröstet. Vi testade oss, men man kunde inte hitta några fel, säger hon till The Sun.

Moona började närma sig 40, och på grund av att hon redan hade et barn sedan tidigare hade hon inte heller rätt till att få sin IVF-behandling betald av staten. Därför började paret i stället lägga alla sina pengar på privata IVF-behandlingar.

– I fyra år blev vi hjärtekrossade. Jag blev gravid tre gånger med hjälp av IVF, men varje gång slutade det med missfall.

Föddes på sonens 25-årsdag

Sommaren 2021 bestämde sig paret för att testa IVF en gång till, trots att de redan hade lagt 40 000 pund på behandlingar – ungefär 500 000 svenska kronor. När Moona, 43 år gammal, blev gravid i november vågade hon knappt hoppas att det skulle gå bra, men när hon fick höra barnets hjärtslag så bestämde hon sig för att omfamna graviditeten och våga hoppas.

Och tur var väl det, för den 19 augusti 2022 födde Moona Flinder barn med akut kejsarsnitt – på sin första sons 25-årsdag.

– Jag ringde Kye på Facetime när han var på sin fest och kunde höra chockade tillrop och jubel när han berättade nyheterna. Han var vår första besökare dagen därpå, och Storms ansikte skiner upp varje gång hon ser honom nu.

Annons