Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen
1:23

Efter reklamen: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

(1:23)

Slå på ljud

Att som barn sitta i rullstol gör att det är lätt att hamna utanför i klassen och kompisgänget – man kan inte springa som de andra barnen, eller hänga med i olika lekar. En som känner till det är Ryan Neighbors, en tioårig flicka i Ohio. Hon har ryggmärgsbråck, och måste därför använda rullstol för att ta sig fram.

När Ryans klass skulle åka på skolutflykt och hajka runt ett vattenfall trodde Ryan att hon inte skulle kunna följa med, och var sorgset avundsjuk på sina skolkamrater, som glatt såg fram emot resan. Hennes mamma bestämde att de kunde gå på museum i stället, så att Ryan också fick göra något roligt, men det var inte samma sak.

Lärarens fina gest för flickan

Men då klev Jim Freeman, lärare i parallellklassen, fram och gjorde något oväntat – som fick Ryans mamma Shelley att börja gråta av lycka.

“Han var som ‘Men, jag kan bära henne, det är ingen stor grej..’. Han var så omtänksam som ville se till att hon var inkluderad och inte utanför. Och hon fick känna sig som en av sina kamrater”, berättar Shelley för sajten Hrtwarming.

Med hjälp av en bärsele kunde Ryan följa med på hajkutflykten, och uppleva det hela från Jims rygg. I ett inlägg på Facebook skrev mamman om glädjen över att skolan ville att dottern skulle få känna sig inkluderad.

Lärare hjälpte unga pojken i klassen – 20 år senare får hon ett samtal

”Hon är såååå glad att få vara med om detta, oberoende av mig. Omg det smälter mitt hjärta. Tack Christie Pile för att du gav mig dessa ryggsäckar, vilket gjorde det möjligt för Ryan. Jag kan inte vänta på att få fler bilder idag. Vi är sååå välsignade att ha en HEL skola som är så medkännande och empatisk och ALDRIG får henne att känna sig utelämnad”, skriver Shelley glatt.

Mest läst