5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår
1:22

Efter reklamen: 5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

(1:22)

Slå på ljud

Det var i slutet av 2018 som Ruth Murr och hennes partner John väntade sitt första barn tillsammans, och Ruth följde nyfiket barnets utveckling i magen. Ganska tidigt under graviditeten började människor i hennes närhet reagera på att hon hade en stor mage.

– Alla som såg mig undrade om jag skulle föda tvillingar och jag började bli orolig. Hur stor var den här bebisen? Skulle jag kunna föda barn naturligt? Men läkarna viftade bot det. De sa att min ofödda son skulle väga omkring 4 kilo, inte för stort. Men de hade så fel, säger Ruth Murr till The Sun.

I april 2019 hade Ruth gått över tiden och magen var riktigt stor och tung. När förlossningen väl startade hade hon en lång och jobbig resa framför sig. Efter 12 timmars förlossning drog läkaren till slut ut Jacob med förlossningstång, och barnmorskan i rummet gapade.

– Hon sa till mig att han var den största bebis hon någonsin förlöst, och han såg verkligen massiv ut. Med sina dryga 5 kilo vägde han lika mycket som en liten mikrovågsugn.

Jacob var som nyfödd stor som många bebisar är vid tre månaders ålder, och inga kläder som hans föräldrar hade köpt passade.

– Vi hade spenderat tusentals kronor på jättefina kläder för nyfödda som det inte fanns en chans att han kunde komma i. Vi hade tvättat allt och tagit bort prislapparna, så det var ett misstag som kostade. Turligt nog hade jag packat en outfit för 0-3 månader, men den stackars bebisen vällde ut ur den. Han fick genast börja ha kläder för 3-6 månader.

Blev för tung att bära

När Jacob bara var några veckor gammal var han lika stor som Ruths väns barn, som hade fyllt två år. För den nyblivna mamman kom Jacobs storlek också med en del problem – han var väldigt tung för henne att bära på.

– Om han ville amma på natten så fick John lyfta upp honom till mitt bröst för att jag inte var stark nog, säger Ruth.

Efter att ha fött Jacob svor Ruth att hon aldrig skulle föda barn igen, men så småningom ändrade hon sig. När lillebror Freddie föddes 2021 var det dock md kejsarsnitt, och han vägde bara fyra kilo.

Snart fyller Jacob fyra år, och nu har hans kompisar på förskolan hunnit växa ikapp.

– När han var två år pratade han med vuxna som trodde att han var fyra. Men jag var aldrig orolig för att han skulle bli retad, jag visste att han skulle smalna av när han växte.

Här är barnnamnen som spås bli populära 2023
0:59

Efter reklamen: Här är barnnamnen som spås bli populära 2023

(0:59)

Slå på ljud
Mest läst