Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon fick läppen avsliten av en hund – olyckan har ändrat allt för henne

12 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Brooklin Khoury före och efter en hund bet av hennes läpp.
Modellen Brooklin Khoury fick hela sin överläpp avbiten av en pitbull, och samtidigt en del av sin näsa förstörd.
Efter mängder av operationer har hon fått sitt ansikte tillbaka, men ändrat inställning till både livet och skönhet efter olyckan.
– Skönhet är så mycket mer än bara det man ser, säger hon.
Annons
10 modeller som visar att annorlunda är vackertBrand logo
10 modeller som visar att annorlunda är vackert

Det var i november 2020 som modellen Brooklin Khoury blev attackerad av en pitbull under en reklamfilmsinspelning, och fick sitt ansikte förstört. Brooklin, som bor i Kalifornien och också är proffsskejtare, fick hela sin överläpp avriven, och delar av sin näsa förstörd i hundolyckan.

Brooklin före olyckan:

Hon berättar i en intervju med Good morning America hur attacken pågick i 30 sekunder, innan någon kunde få bort hunden från henne, och det var inte förrän hon såg sig själv i spegeln som hon förstod hur illa det var.

Annons

Efter den initiala akutvården sökte Brooklin Khoury upp en plastikkirurg som skulle kunna hjälpa henne att få sitt ansikte tillbaka. Han har återskapat hennes läpp genom att ta hud från Brooklins handled och placera det under den förstörada näsan.

– Min läkare har bokstavligen beskrivit mig som ett konstprojekt, säger hon till Good morning America, och berättar att han format och flyttat huden för att det ska se ut som han vill.

Ändrat inställning till skönhet

Efter flera smärtsamma operationer och ingrepp har läkaren också kunnat återskapa hennes näsa. Den forna modellen har fortfarande flera ingrepp kvar att göra efter den smärtsamma attacken, men menar att hon inte är ute efter att se perfekt ut. Olyckan har snarare ändrat hennes inställning till utseende och skönhet, och nu har hon lärt sig älska sig själv oavsett hur hon ser ut.

Annons

– Min familj och mina vänner behövde vara i mitt liv av en anledning, för att hjälpa mig att inse att skönhet är så mycket mer än bara det man ser, säger Khoury i tv-programmet.

På sociala medier-appen Tiktok har Brooklin Khoury fått över 1,1 miljoner följare, och hon delar med sig av sin resa där.

– Saker händer oss och ibland är det saker vi aldrig kan förstå. Men kom ihåg att ta en dag i taget, och lita på processen, säger hon i en video på sin Tiktok-kanal.

Annons

Såhär ser Brooklin ut i dag:

Annons