Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

En plats i solen-profilens ord till frun innan han dog

07 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Jonnie Irwin.
En plats i solen-programledaren Jonnie Irwin har somnat in till följd av sin lungcancer, bara 50 år gammal.
Innan han gick bort gjorde han allt för att frun ska ha ett bra liv efter honom – och ville att hon skulle träffa en ny.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Det var 2020 som En plats i solen-programledaren Jonnie Irwin diagnostiserades med lungcancer, och en värld har engagerat sig i den brittiska tv-profilens sjukdomskamp. Som make till frun Jess och pappa till tre små söner var Jonnie öppen med sin oro hur det skulle bli när han var borta. I en intervju med The Sun före sin död berättade Jonnie att hans önskar var att hustrun skulle bli kär igen efter hans död.

Jonnie Irwin.
Jonnie Irwin var sjuk i cancer i flera år.

Frun Jess var inte lika entusiastisk till makens önskan.

Annons

– Jag kan föreställa mig stödet jag kommer behöva och sådant, men när det kommer till mitt liv, så kretsar det kring pojkarna. Det räcker för mig. Där tar mitt tänkande slut. Det skrämmer mig att jag plötsligt kommer vara ensam i huset, som ensam vuxen till tre små pojkar. Tanken på att vara ensamstående mamma och änka är fruktansvärd, sa hon i intervjun.

Hustruns hyllning till Jonnie Irwin

Jess och Jonnie träffades på en fest 2015, och fick tre söner tillsammans – Rex och tvillingarna Rafa och Cormac.

– Jag hade aldrig valt att göra det här på egen hand. Jag valde Jonnie för att jag visste att han skulle vara en fantastisk pappa och livspartner.

Den 2 februari somnade Jonnie Irwin in. På hans Instagram har hustrun publicerat ett sorgligt men vackert farväl till maken.

”Hans magiska hjärna som fortsatte kämpa till slutet har nu somnat in. Han gav mig mer än jag hade kunnat be om, 8 galna år av kärlek och äventyr och 3 underbara pojkar”, skriver hon.

Annons
Att förlora en närstående - Bianca Salmings rådBrand logo
Att förlora en närstående - Bianca Salmings råd
Annons
Annons