Jonnie Irwin med sina barn.
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige
1:48

Efter reklamen: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

(1:48)

Slå på ljud

Det var i november 2022 som den brittiska programledaren Jonnie Irwin, främst känd från bostadsprogrammet En plats på landet, berättade att han är dödssjuk i cancer, och inte vet hur länge han har kvar att leva. Han hade då levt med sjukdomen i två år, och hoppats att han skulle kunna bli frisk.

– Jag vet inte hur länge jag har kvar, men jag försöker hålla mig positiv, och min inställning är att jag lever med cancer, inte att jag håller på att dö av det, sa han i november.

Tillsammans med frun Jessica har Jonnie tre barn – Rex, 4, och tvillingarna Rafa och Cormac, 2. Barnen är fortfarande så små att de inte förstår att deras pappa är sjuk, och tv-profilen försöker ta till vara på tiden han har med sönerna. Familjen umgås så mycket de kan, och ser till att skapa minnen tillsammans i form av resor och utflykter.

En plats på landet-programledaren dödligt sjuk – kampen för barnen

Jonnie Irwins ord till sönerna

Jonnie Irwin förbereder nu ett digitalt arv till barnen, där han spelar in meddelanden till dem som de ska se när de blir äldre, skriver Hello Magazine, som träffat familjen. I sitt hem berättar Jonnie tårögt om vad han vill lära sönerna.

– Familjen först, rå alltid om familjen. Dina bröder, din mamma... prioritera dem först. Stötta dem, älska dem, och kom ihåg att de är viktigare än alla andra, säger Jonnie.

Malin Wollin: ”Tänker ibland innan jag somnar att jag borde varit en bättre mamma”

Han har också förhoppningar om deras framtid.

– Jag vill att de ska tro på att de kan göra vad som helst. Jag vill att de ska vara självsäkra, och tro på sig själva, för ni kan göra vad som helst. Jag har sett deras färdigheter och de har inga gränser, säger han.

Mest läst