Juliana Davis.
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva
0:56

Efter reklamen: 9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

(0:56)

Slå på ljud

De allra flesta kvinnor kan nog känna igen sig i att vara osäkra kring sina kroppar eller att de helst döljer någon särskild kroppsdel när de går på stranden eller blir fotade. För Juliana Davis hade magen alltid varit ett stort problem – ända sedan uppväxten hade hennes mages utseende fått henne att känna sig osäker.

Till slut tröttnade Juliana på att må dåligt över en helt vanlig kroppsdel, och bestämde sig för att lägga upp en video på sociala medier-appen Tiktok, där hon pratade om sina osäkerheter kring magen, och att hon försöker vara snällare mot sig själv. I klippet, där hon kallar sig för en en ”midsize-modell på en resa mot självkärlek” visar hon upp magen utan tröja.

Lisa har Downs syndrom och är mamma – så uppfostrade hon sonen

– Jag vaknade precis, jag har inte ätit, jag är inte svullen – det är så här min mage ser ut. Och det är de facto så här min mage har sett ut i stort sett hela mitt liv. Och efter att ha tillbringat typ hela mitt liv med att rakt av hata den, så har jag äntligen landat i att jag tycker den är helt okej, säger hon i videon.

Möttes med kärlek och stöd

Juliana Davis förklarar att hennes mage har varit hennes allra största osäkerhet, och att hon har kopplat allt som gått dåligt eller varit jobbigt i livet till magen.

– När jag blev dumpad i en relation tänkte jag att det var på grund av magen, eller om jag började dejta någon tänkte jag ”Åh, de kanske gillar mig, men nej, min mage”. Magen har varit det som gjort att jag varit rädd för att bära tajta kläder, och som fått mig att känna mig osäker och frustrerad i min kropp.

Nu har Juliana hittat en annan inställning till sin kropp, och videon där hon delar med sig av det har setts över 1,3 miljoner gånger och fått tusentals kommentarer från personer som känner igen sig i hennes tidigare ångest.

@juliana_davis

using your biggest insecurity to foster the deepest/truest self love ❤️‍🩹 this video is VILNERABLE ahhh but i think it’s important to share. #fightinginsecurity #fightinginsecurities #bodyinsecurity #overcomingbodyinsecurity❤ #selflovejourney #bodypositivity #allbelliesarebeautiful #apronbelly

♬ original sound - Juliana

I en intervju med In the know säger Juliana att hon tror på att bekämpa skam med sårbarhet.

– I ett modigt ögonblick la jag upp den här videon, och nästan omedelbart var responsen bortom allt jag hade kunnat be om. Efter att ha ägnat så mycket av mitt liv åt att känna mig ensam på grund av min mage, så fick det mig att känna mig stöttad och älskad. Jag är så tacksam över all godhet alla har visat mig under ett så sårbart ögonblick.

Mest läst