Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kidnappades som tvååring – växte upp 10 minuter från familjen

11 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Melissa Highsmith kidnappades – sen hittade hon familjen med dna-test.
Som tvååring kidnappades Melissa Highsmith av en barnvakt, och såldes till en kvinna som bodde bara 10 minuter bort från hennes riktiga familj.
Det skulle dröja 51 år innan familjen kunde återförenas – allt med hjälp av ett vanligt dna-test.
– Hon sa att hon hade köpt mig på gatan, berättar Melissa Highsmith för Daily Mail.
Annons
Krimfallen som skakade SverigeBrand logo
Krimfallen som skakade Sverige

Melissa Highsmith har inte haft ett enkelt liv. Hon växte upp i ett hem där hon blev utsatt för övergrepp och psykisk misshandel, och började som tonåring rymma hemifrån. Vid 19 års ålder var hon gift och hade fött tre barn som alla omhändertogs och adopterades bort. Melissa gifte sedan om sig med en annan man, en relation som höll i 16 år innan de gick skilda vägar på grund av makes missbruksproblem. På grund av sitt svåra liv lider hon också av posttraumatiskt stressyndrom, och har svårt att vistas bland mycket människor.

Det skulle dröja till 2022 innan Melissa Highsmith förstod helt varför hennes liv varit så kantat av mörker. Det var nämligen först då hon fick träffa sin riktiga familj för första gången.

Annons

Kidnappades från sin ensamstående mamma

Bara 22 månader gammal blev lilla Melissa nämligen kidnappad av en barnvakt som hennes ensamstående mamma hade tagit hjälp för att själv kunna jobba och ha råd med mat. Melissas mamma var bara 20 år gammal när dottern försvann, och trots polisens jakt och hennes vädjan till allmänheten lyckades hon aldrig återfå sin dotter.

– Min mamma gjorde sitt bästa med de begränsade tillgångar hon hade. Hon kunde inte riskera att få sparken. Så hon litade på en person som sa att de skulle ta hand om hennes barn, säger Melissas syster Sharon Highsmith till Daily Mail.

Det var först efter 51 år av ovisshet, saknad och anklagelser från allmänheten som familjen lyckades hitta sin försvunna dotter och syster med hjälp av en dna-sajt. Testet kunde senare bekräftas av polisen.

– Det är vår förhoppning att testresultatet ska kunna ge familjen Highsmith ett avslut, sa polisen i sitt uttalande.

Annons

När Melissa förstod att hon inte vuxit upp hos sin biologiska familj – utan i ett hem bara tio minuter bort från dem – valde hon att ta kontakt med kvinnan hon kallat mamma. Detta trots att de inte hade haft så mycket kontakt i vuxen ålder.

– Jag hörde av mig till mamman jag trodde uppfostrade mig och frågade om det var något hon ville berätta för mig. Hon sa att hon hade köpt mig på gatan för 500 dollar. Jag var chockad, huvudet susade. Jag kunde inte sova. Hon hade aldrig sagt det till mig, men hon hade sagt att det fanns något hon hade velat berätta under lång tid, säger Melissa Highsmith till Daily Mail.

Systern: De skyldiga ska i fängelse

Nu har Melissa fått träffa sin biologiska föräldrar Jeffrie och Alta, och sina syskon Rebecca Del Bosque, Vicitoria Highsmith, Sharon Highsmith, and Jeffrey Highsmith. När familjen kunde träffas för första gången blev det minst sagt känslosamt, och dottern kunde krama om sina föräldrar för första gången på 51 år.

Melissa vill nu börja bygga upp ett helt nytt liv.

– Jag är fortfarande arg men jag kommer fokusera på glädjen jag har framför mig och inte smärtan som finns kvar.

Melissa vill själv inte att hennes falska mamma och kidnappare ska hamna i fängelse – hon vill bara ha en uppriktig ursäkt. Systern Rebecca kräver dock att de skyldiga straffas.

– Hon stal ett syskon vi aldrig fick känna, ett barn från dess föräldrar, det finns ingen upprättelse för oss alls.

Annons