På appen TikTok sprids det en uppmaning om att som kvinna berätta om det mest sexistiska en man någonsin gjort eller sagt till en, och amerikanska Sarah-Jo:s berättelse har fått många att reagera i ilska.

Hon berättar hur hon 27 år gammal går till läkaren för att hon vill sterilisera sig, efter att ha haft en traumatisk förlossning med sitt andra barn, där både hon och sonen var nära att mista livet.

– Vid det tillfället ville jag inte ha några fler barn. Värkarna och förlossningen hade nästan dödat både mig och min son så jag kände att nej, det vill jag inte göra mer, säger hon i klippet.

Tonårsparet adopterade bort dottern – 50 år senare för hon dem samman igen

Läkaren ville inte sterilisera Sarah-Jo – för att hon var ogift

Men läkaren hon mötte hade egna åsikter om vad som passade Sarah-Jo och inte – han tyckte nämligen inte att det var ett beslut hon kunde ta när hon inte var gift med en man.

– Han sa att han inte tänkte göra det. När jag frågade varför så sa han ”du är inte gravid”. Och jag sa: ”Vad har det med något att göra?”. Då sa han: ”Tja, jag tycker det är bäst att en man och en kvinna tar det beslutet tillsammans, jag tycker inte det är ett beslut du ska ta på egen hand”, berättar Sarah-Jo i videon.

Iphone har ett inbyggt säkerhetslarm – så gör du för att använda det

Trots att läkaren går emot hennes önskningar så står Sarah-Jo på sig, och säger att hon har rätt att bestämma över sin kropp. Men det hjälper inte.

– Jag sa: "Vad spelar det för roll, det här är min kropp, jag vill sterilisera mig”. Då sa han ”jag kommer inte göra det, jag tycker inte att en kvinna ska ta det beslutet”, berättar hon.

Videon har gillats flera hundra tusen gånger och fått tusentals kommentarer – där många hoppas att läkaren anmäldes för sitt dåliga beteende.

No embed code for tiktok https://www.tiktok.com/@bfeedingmomma/video/6917236204589124870?sender_device=pc&sender_web_id=6898985842976228869&is_from_webapp=v3&is_copy_url=0

Sofia knuffades från balkongen av sin man – lever i skräck