Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Mamma gravid med sonens barn: “Mina andra barn var bekymrade”

03 nov, 2022 
AvStina Meyerson
FotografYoutube/KSL News/Instagram/Nancy Hauck
Mamma gravid med sons barn
Jeff och Cambria kunde inte längre få barn, men längtade efter att utöka sin familj. Då sträckte Jeffs 56-åriga mamma ut en hjälpande hand – och nu är hon gravid med sitt biologiska barnbarn.
Annons
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023Brand logo
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023

Jeff, 32, och Cambria, 30, hade länge svårt att få barn. När de först började försöka tog det sex år tills deras tvillingar föddes. När de återigen försökte skaffa barn tog det ytterligare tre år innan nästa set av tvillingbarn föddes, genom IVF.

Men även om den sistnämnda graviditeten slutade lyckligt så behövde paret även genomgå en traumatisk förlossning. I och med förlossningen som gick snett behövde Cambria utföra en hysterektomi, för att kunna överleva den.

Trots att paret fått fyra barn kvarstod en längtan att utöka familjen. Men att Cambria tvingats operera ut livmodern satte käppar i hjulen för deras barnplaner.

Och tro det eller ej, men deras önskan gick i uppfyllelse – på ett högst ovanligt vis.

56-åriga Nancy bär sonens barn

Jeffs 56-åriga mamma Nancy erbjöd sig nämligen att vara parets surrogat. Hon berättar för The Mirror att hennes son blev både chockad och rörd till tårar när hon berättade att hon ville hjälpa paret. Hon hade inte ens berättat om sitt beslut för sin make ännu, men menar att han också var mycket stöttande när han fick reda på vad hon ville göra.

Annons

– Jag planerade aldrig att göra det, men inte långt efter Cambrias traumatiska förlossning fick jag en känsla att jag skulle bära deras barn. Jag sa till dem att jag ville, men att jag trodde att jag var för gammal.

Vid 56 års ålder fanns det ingen garanti för att hennes kropp skulle klara av att bära ett barn. Men trots familjens tvivel fick de goda besked från läkarna och Nancy kunde befruktas med ett embryo på kliniken.

Surrogatmamma till sonen

Nu väntar Nancy sitt biologiska barnbarn, 26 år sedan sin senaste graviditet.

Nancy: "Känner mig stark"

Trots att det var länge sedan tycker hon att det känns likadant som när hon var gravid med sin son. Den enda skillnaden är att hon i dag är lite mer illamående.

– Mina andra barn var bekymrade över min hälsa till en början när jag först berättade för dem, men nu har de vant sig vid tanken.

Jeff och Cambria är mycket tacksamma för att Nancy är villig att göra så mycket för dem. De tycker att det illustrerar hur osjälvisk och kärleksfull hon är. Själv tycker Nancy också att det är fint att hon får hjälpa sin son och sin svärdotter att utöka sin familj.

– Jag känner mig väldigt stark som bär på min sons dotter.

Källa: The Mirror

Annons